Ανάμνηση ντέρμπι στη Μίκρα

Ο αήττητος Ηρακλής και ο ουραγός Παναθηναϊκός δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, στο... πρώην ντέρμπι της Α1 ανδρών.

Στην κατηγορία των κλασικών ντέρμπι, ένα… σκαλί πιο κάτω από τις αναμετρήσεις των «αιωνίων», συγκαταλέγονταν μέχρι πέρυσι οι κόντρες Ηρακλή και

Παναθηναϊκού.

Δεδομένης της φετινής πορείας του «τριφυλλιού», που παραμένει κολλημένο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά και εκείνης των «κυανολεύκων», οι οποίοι συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, οτιδήποτε πέρα από εύκολη νίκη των γηπεδούχων στο κλειστό της Μίκρας το απόγευμα του Σαββάτου (11/2, 17.00, Novasports3) για την 16η αγωνιστική θα θεωρηθεί έκπληξη.

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος, που μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό έχει στρέψει την πλήρη προσοχή της ομάδας του στις εγχώριες υποχρεώσεις, χαρακτήρισε επικίνδυνο τον «πληγωμένο» Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για βαθμούς, είναι μια καινούργια ομάδα και γι' αυτό το λόγο είναι και επικίνδυνος. Εμείς έχουμε αφήσει πίσω την Ευρώπη κι έχουμε στρέψει το βλέμμα στους εγχώριους στόχους μας. Αρχής γενομένης με το αυριανό ματς, δίνουμε σε λίγες ημέρες τρία σημαντικά παιχνίδια, αφού ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, που είναι μια καλή και φορμαρισμένη ομάδα κι αμέσως μετά η ΕΑ Πατρών η οποία επίσης έχει ανάγκη τους βαθμούς».

Τη δυσκολία της αναμέτρησης αναγνώρισε ο προπονητής των «πρασίνων», οι οποίοι θα βρεθούν αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Καζάζης: «Θα είναι αναμφίβολα μια δυνατή αναμέτρηση. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε ελεύθερα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε όχι με τα ελληνικά δεδομένα αλλά με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και μετά τον αποκλεισμό είναι λογικό να ρίξει όλο το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι λογικό λοιπόν η αναμέτρηση να είναι δύσκολη για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα