Ανανέωση και υπέρβαση για την Εθνική Ανδρών (photos)

11:56 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι κι αυτό του 2011 η Εθνική Ελλάδας είχε φουλ υποχρεώσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Η ανανεωμένη Εθνική Ανδρών, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών αλλά και της άρνησης κάποιων παικτών να ακολουθήσουν την προετοιμασία της, κάτι που οδήγησε στην τιμωρία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη όχι όμως και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, πέτυχε το στόχο της στο Ευρωμπάσκετ

της Λιθουανίας. Το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου δεν κατάφερε να πλασαριστεί στο βάθρο, ωστόσο με την έκτη θέση που κατέκτησε εξασφάλισε την παρουσία του στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, που ήταν και ο στόχος του.

Αντίθετα, οι Γυναίκες δεν κατάφεραν να κάνουν ακόμα μία υπέρβαση. Συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση, μένοντας πάντως με πολλά παράπονα από τον τρόπο που τις αντιμετώπισε η διαιτησία. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα κατέλαβαν την 13η και τελευταία θέση, μαζί με τη Σλοβακία, τη Γερμανία και το Ισραήλ.

Ο Κώστας Μίσσας καθοδήγησε και την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ του Μπιλμπάο, με την ελληνική ομάδα επίσης να μην τα πηγαίνει καλά, αφού έμεινε 12η. Από την πλευρά τους, οι Έφηβοι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα τους τη Φινλανδία. Στα χαμηλά έμεινε και η Εθνική Παίδων, που κατετάγη 11η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τσεχία. Εξάλλου, την 4η θέση κατέκτησε η δεύτερη Εθνική Παίδων στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαίων Νέων Αθλητών, που φιλοξενήθηκε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας.

Στην 3η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Οχρίδας πλασαρίστηκε η Εθνική Νέων Γυναικών, ενώ οι Νεανίδες δεν τα κατάφεραν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που έλαβε χώρα στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας, αλλά πήραν την άνοδο για την Α’ Κατηγορία. Την καλύτερη πορεία πραγματοποίησε η Εθνική Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κάλιαρι, καθώς πέρα από όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις που μιλούσαν για άμεσο αποκλεισμό της κατέκτησε την 5η θέση.

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Εθνική Κωφών στο 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Παλέρμο, καθώς έμεινε στην 4η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα