Αναβολή των αγώνων στην Κρήτη

Χωρίς τοπικά πρωταθλήματα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο (18-19/02) στην Κρήτη, ύστερα από απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης.

Οι διοικούντες το ΣΥΔΚΑΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν τα μέλη τους σε αποχή από τους αγώνες της ΕΚΑΣΚ, διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και την αδιαφορία τόσο των συλλόγων όσο και της ένωσης στις εκκλήσεις τους. Οι διαιτητές θα συνεδριάσουν εκ νέου τη

Δευτέρα (20/02), προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι την αποχή τους και την επόμενη εβδομάδα.

Η επιστολή με τίτλο «Δεν παίζουμε, κύριοι», η οποία στάλθηκε στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, το τελευταίο δεκαήμερο -σε παιχνίδια πρωταθλημάτων υποδομών της ένωσης- συνέβησαν αλλεπάλληλα κρούσματα βιαιοπραγίας κατά διαιτητών μελών του συνδέσμου μας. Τα γεγονότα αυτά έχουν θορυβήσει αρκετά τους διαιτητές μας, οι οποίοι νιώθουν πλέον απροστάτευτοι στις ορέξεις κάθε θερμοκέφαλου (ή μάλλον ανεγκέφαλου) φιλάθλου, παράγοντα ή γονέα, ο οποίος νομίζοντας ότι συνεισφέρει στην πρόοδο του αθλήματος, παραδίδει μαθήματα τραμπουκισμού και προπηλακισμού στη νεότερη γενιά φιλάθλων κι αθλητών.

Εκτός αυτών όμως, διαπιστώνουμε ότι τόσο οι ομάδες που φιλοξενούν στις τάξεις τους, τους συγκεκριμένους ταραξίες (είτε στη διοίκηση, είτε σαν γονείς αθλητών), όσο και η ίδια η ένωση με τη συμπεριφορά της (επιβάλλοντας τις ελάχιστες δυνατές ποινές), δεν προσπαθούν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, αφήνοντας ανεξέλεγκτους όσους βλάπτουν με τη βίαιη συμπεριφορά τους το άθλημα. Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες ημέρες απ’ τα δυσάρεστα γεγονότα χειροδικίας (στη μία περίπτωση) κι απόπειρας χειροδικίας (στην άλλη) και οι δύο ομάδες δεν δημοσίευσαν κάποια ανακοίνωση για να κατονομάσουν τους υπαίτιους και να καταδικάσουν τα επεισόδια κατά των διαιτητών.

Αντ’ αυτού η ΕΚΑΣΚ θεώρησε σκόπιμο να παραπέμψει τους διαιτητές του αγώνα «Εργοτέλης - Ιεράπετρα» στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ, χρησιμοποιώντας βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφη αναφορά από μέλος της, γεγονότα τα οποία αποτελούν σοβαρή παρατυπία. Σαν να μην έφθανε αυτό, επέδειξε περίσσια εμπάθεια εις βάρος τους, κοινοποιώντας την παραπομπή στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, γεγονός το οποίο αποτελεί πρωτοτυπία σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι πράξεις αυτές, παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις, δεν καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας. Αντιθέτως -λόγω του καθεστώτος πληρωμών που υφίσταται φέτος στα πρωταθλήματα- η στάση της ένωσης και των σωματείων της δείχνει σαν να θέλουν να επιβάλουν στους διαιτητές την άποψη «εμείς σας πληρώνουμε και θα κάνετε ό,τι θέλουμε».

Στο πλαίσιο αυτό και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των μελών μας καθιστούμε πλέον σαφή την οδηγία μας προς όλους τους διαιτητές του συνδέσμου μας, για άμεση διακοπή -εις βάρος του υπαίτιου σωματείου- κάθε αγώνα στον οποίο θα παρατηρηθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγί

Keywords
Τυχαία Θέματα