Άγγελος και Αναστό στην σκακιέρα

22:36 3/1/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι. Ένας αγώνας μεταξύ ομάδων του Αναστασιάδη και του Αναστόπουλου είναι δεδομένο πως θα εξελιχθεί σε μάχη στην σκακιέρα.

Οι δύο προπονητές είχαν από την αρχή σε αρκετά ερωτήματα να απαντήσουν και έπρεπε να βρουν λύσεις για να επιστρέψουν τις ομάδες τους στις επιτυχίες. Ο Αναστόπουλος προσπάθησε να μην αλλάξει πολλά από την μέχρι σήμερα λογική που παρουσιάζει τον ΟΦΗ.

Η ευκαιρία στον Μπούρμπου

Σε σχέση με όσα γράψαμε στο προηγούμενο κείμενο η ενδεκάδα του είχε μία μόλις έκπληξη. Τη συμμετοχή

του Μπούρμπου, στα αριστερά. Ο Μπούρμπος ήταν ο μοιραίος παίκτης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο Αναστόπουλος την περασμένη Τετάρτη τον ξέθαψε και του έδωσε ένα μικρό χρόνο συμμετοχής με τον Λεβαδειακό. Στα λίγα λεπτά που έπαιξε όχι μόνο δεν έδειξε πως είναι αδικημένος, αλλά πούλησε αδικαιολόγητα τη μπάλα στη φάση όπου ο Λεβαδειακός έκλεψε τη νίκη. Κάτι τέτοιες στιγμές οι προπονητές δείχνουν και τι άνθρωποι είναι.

Για πολλούς θα ήταν εύκολο στον Μπούμπο να χρεωθεί η ήττα και να τον παρκάρουν για καιρό. Άλλωστε, μέχρι σήμερα 30 λεπτά είχε παίξει στη Super League. Ο Αναστόπουλος όμως διάλεξε τον αντίθετο δρόμο. Του έδωσε την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του. Ο Μπούρμπος δεν σκόραρε, δεν έκρινε με μια δική του ενέργεια το αποτέλεσμα, έκανε όμως ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τον ίδιο να δείξει ευγνωμοσύνη στον προπονητή του. Έτρεξε πολύ, ταλαιπώρησε τον Πατσατζόγλου, πίεσε τα στόπερ και στα τελευταία 25 λεπτά έπαιξε σαν χαφ.

Χωρίς Σουμπίνιο

Βλέποντας το πώς παρατάχθηκε ο ΟΦΗ θεωρώ πως θα είχε πολύ δύσκολη αποστολή αν δεν έπαιζε με αυτόν τον τρόπο ο Μπούρμπος.

Η απώλεια του Σουμπίνιο αλλά και του Χόρχε Λόπεθ ανάγκασε τον Αναστόπουλο να κατεβάσει την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ. Δεν μπορώ να βρω το συγκεκριμένο στατιστικά, αλλά οι τρεις χαφ του ΟΦΗ (Βερόν, Καλαϊτζιτζ, Ζόρντι, Λόπεθ) είχαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην κατοχή τους την μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΣ, χωρίς να έχει καλή κυκλοφορία, να έχει σε όλο το παιχνίδι πάνω από 55% κατοχή και να τελειώνει τον αγώνα με 59%. Το παιχνίδι του ΟΦΗ πάνω κάτω ήταν, όπως το είχαμε αναλύσει και στο προηγούμενο κείμενο με τη μοναδική διαφορά πως ο Μπούρμπος πρέσαρε τα στόπερ και έπαιζε περισσότερο κοντά στο Μάτζιο απ' ότι συνήθως οι εξτρέμ που χρησιμοποιεί ο Αναστόπουλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατοχή του ΠΑΣ να μην είναι εύκολη και να μην μπορεί να δημιουργήσει σωστά παιχνίδι.

Έτσι και αλλιώς, οι Πατσατζόγλου, Κώτσιος, Μπουζίντ έχουν πρόβλημα αν τους πιέσεις. Ο λόγος που δεν έκανε γκολ ο ΟΦΗ είναι πως όλες οι ευκαιρίες που έβγαλε άρχισαν και τελείωσαν από έναν παίκτη. Είτε από τον Μάτζιο, είτε από τον Σίσιτς, είτε από τον Μπούρμπο. Καθώς με τον τρόπο που έπαιζαν οι τρεις κεντρικοί χαφ υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις και σε καμία φάση δεν υπήρξε συνδετικός κρίκος από τον άξονα για να βγει συνδυασμός. Γι' αυτόν ίσως το λόγω στο 64’ ο Αναστόπουλος έβγαλε τον Λόπεθ και έβαλε τον εξτρέμ, Παπουλή, κατεβάζοντας πιο χαμηλά τον Μπούρμπο. Παρόλα αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα