Άνοιξη στην Ευρώπη για Ολυμπιακό σημαίνει... νταμπλ! (video+photos)

08:12 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός φέτος συμμετέχει για έκτη φορά στην ιστορία του σ' ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ έχει μπει ήδη ο Μάρτιος. Το παρελθόν μάς δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» τις τέσσερις από τις πέντε προηγούμενες φορές ήταν - όπως και φέτος - «μέσα» σε όλους τους στόχους τους... Στις τρεις μάλιστα, πανηγύρισαν το νταμπλ!

Το ημερολόγιο αναγράφει πλέον «Μάρτιος 2012» και ο Ολυμπιακός

- πιστός στην συνήθειά του των τελευταίων ετών - έβγαλε από την… ντουλάπα τις κοντομάνικες φανέλες του προκειμένου ν’ αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της φετινής σεζόν.

Το «κοντομάνικες φανέλες», βέβαια, είναι σχήμα λόγου, καθώς μετά τους -23 της Μόσχας πριν μερικές εβδομάδες κόντρα στη ρωσική Ρούμπιν Καζάν, σειρά παίρνει το Χάρκοβο της Ουκρανίας, έδρα της Μέταλιστ, όπου κι εκεί επικρατούν πολικές συνθήκες, με τις πιο αισιόδοξες μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για -2 ή -3 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (08/03, 20:00).

Αυτό που έχει σημασία ωστόσο, κυρίως για τον Ολυμπιακό, αλλά κατ’ επέκταση και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να συγκεντρώνουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου να συνεχίσουν ακόμα πιο μακριά στο φετινό Europa League αποκλείοντας τη Μέταλιστ και εξασφαλίζοντας τη παρουσία τους στους «8» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι Πειραιώτες έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο μετά τον ερχομό της άνοιξης για έκτη φορά στην ιστορία τους και για τέταρτη την τελευταία οκταετία, απόδειξη ότι ο σύλλογος κάνει σταθερά βήματα προς την καταξίωσή του στους «μεγάλους» της Ευρώπης τηρουμένων, φυσικά, και των αναλογιών εν συγκρίσει με τα club-κολοσσούς-πολυεθνικές, που συμμετέχουν στα προηγμένα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η αγγλική Premier League, η ισπανική Primera Division, το ιταλικό Campionato και το γαλλικό Championnat…

Ο φετινός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει καταφέρει να είναι, Μάρτη μήνα, «μέσα» σε όλους τους στόχους του… Συμμετέχει στις «16» του EuropaLeague με το… βλέμμα προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης, είναι μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα εφτά… στροφές πριν τον τερματισμό του φετινού ελληνικού «μαραθωνίου», ενώ παράλληλα καλείται να υπερκεράσει - σε διπλή αναμέτρηση - το εμπόδιο του ΟΦΗ για να βρεθεί σε ακόμα έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του όντας το μεγάλο φαβορί για ένα ακόμα τρόπαιο!

Στρέφοντας το βλέμμα μας στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι ο Ολυμπιακός όσες φορές κατάφερε να παίξει στην Ευρώπη την άνοιξη, πάντα - εκτός από μία μοναδική φορά, την σεζόν 2009-10 - ήταν εντός και των δύο εγχώριων στόχων του! Με άλλα λόγια, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να είναι ικανοί ν’ ανταποκριθούν μ’ επιτυχία στις υποχρεώσεις τους, εντός κι εκτός συνόρων κρατώντας όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία… καρπούζια στην ίδια μασχάλη!

Η συγκεκριμένη επιτυχία του Ολυμπιακού μάλιστα, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι οι Πειραιώτες τις τρεις σεζόν, από τις τέσσερις που κρατήθηκαν εντός παντός στόχο

Keywords
Τυχαία Θέματα