Ανύπαρκτοι έλεγχοι στα εισαγόμενα φάρμακα

Το Πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απαντά στα ερωτήματα.

Διάτρητο σύστημα ελέγχου και χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο καταγγέλλουν γιατροί και ακαδημαϊκοί σχετικά με τα φτηνά και αβέβαιης αποτελεσματικότητας φάρμακα που θέλουν να ρίξουν στην ελληνική αγορά η τρόικα, οι εισαγωγείς και η αμήχανη μεταβατική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Λίγες

ώρες μετά την παραδοχή που έκανε δημοσίως ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γιάννης Τούντας ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του οργανισμού για να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι και οι αρμοδιότητες που προβλέπει ο νόμος τερατούργημα, νέα στοιχεία έρχονται να εντείνουν την ανησυχία των πολιτών. Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Κούβελας υποστηρίζει ότι το σύστημα ελέγχου φαρμάκων είναι διάτρητο!

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου και εξακρίβωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των αντιγράφων φαρμάκων. Το επιχείρημα ότι τα αντίγραφα περιέχουν τη δραστική ουσία, δεν σημαίνει ότι μπορεί να συγκριθεί με το πρωτότυπο, το οποίο περιέχει ουσίες που τεκμηριώνονται από κλινικές και παρακλινικές μελέτες.


Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr για το θέμα: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι στα εισαγόμενα φάρμακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα