Απειλή υποβιβασμού από FIFA για τέσσερις

Η FIFA έχει τιμωρήσει με υποβιβασμό τον Μακεδονικό, ενώ απειλεί τέσσερις ακόμη ομάδες της Δ’ Εθνικής με ποινές, λόγω ανεξόφλητων οφειλών προς ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για την Καστοριά, τον Ιωνικό, τον Εθνικό και τη Ρόδο, όπου έχουν ενημερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία πως πρέπει να πληρώσουν παλιές οφειλές, αλλιώς κινδυνεύουν να έχουν την τύχη του Μακεδονικού, ο οποίος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Η FIFA

έχει στείλει αρχικά προειδοποιήσεις με τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν οι ομάδες και τις καταληκτικές ημερομηνίες για να εξοφλήσουν τα χρέη. Σε περίπτωση οι σύλλογοι που δεν υπακούσουν, τότε οι υποθέσεις τους θα πάνε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και στη συνέχεια θα φτάνουν στην ΕΠΟ αποφάσεις για τιμωρία τους, μέχρι να πληρώσουν.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και να τιμωρηθούν φέτος οι ομάδες με υποβιβασμό, το χρέος προς τους παίκτες θα παραμείνει και η FIFA θα στέλνει αποφάσεις για ποινές υποβιβασμού κάθε χρόνο, μέχρι να λάβουν οι παίκτες τα λεφτά τους.

Οσο για το επιχείρημα των ομάδων πως τα χρέη είναι των ΠΑΕ και όχι των ερασιτεχνικών συλλόγων, η FIFA δεν το… υπολογίζει, καθώς δεν ξεχωρίζει έναν σύλλογο σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, αλλά σαν κάτι ενιαίο…

Keywords
Τυχαία Θέματα