Απίστευτα κι όμως αληθινά

12:12 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Αυτά τα πράγματα, μόνο στην ΑΕΚ μπορούν να λεχθούν. Την ώρα που όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία τους μετόχους να αναλάβουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ομάδα, βγήκε ο Νικολαϊδης να καταθέσει τη πρότασή του. Θαρρείς και ζει σε ένα δικό του κόσμο, στον οποίο δεν υφίσταται ευθύνη και καμία λογική.

Αυτά που ειπώθηκαν από τον Νικολαϊδη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως αμπελοφιλοσοφίες για το μέλλον της ΑΕΚ.

Βέβαια, οφείλω να παραδεχθώ πως και εκείνος βάλθηκε να πείσει πως απλά μια πρόταση έκανε. Τι ρόλο έχει άλλωστε για κάτι παραπάνω; Μήπως είναι μέτοχος; Μήπως είναι σημαντική προσωπικότητα στην ομάδα; Μήπως φέρει τεράστια ευθύνη για το κατρακύλισμα αυτών των ετών; Εκανε απλά μια καφενειακή κουβέντα, είπε την ιστορία του και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Προσέξτε παραλογισμούς και θα καταλάβετε:

Ο Νικολαϊδης βγάζει την ουρά του απ’ έξω: «Ας τα βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Δεν θέλω να πω ονόματα. Όσοι έτρεχαν την ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι μέτοχοι». Εκείνος έρχεται απλά να δείξει πως οι ευθύνες βαραίνουν τους άλλους. Για την πενταετία που προηγήθηκε, ούτε κουβέντα. Από το 2009 και μετά είναι όλη η ιστορίαMorgan Stanley, οι όροι του οποίου κατά τον Παππά ήταν επαχθείς και ταλαιπωρούν ακόμα την ΑΕΚ. Να κλείσει το ένα δάνειο και να ανοίξει άλλα.

Εχει κι άλλα ενδιαφέροντα αυτή η ιστορία. Ξαφνικά, τον Νικολαϊδη τον έπιασε πρεμούρα να αναδείξει την υπόθεση του «Θεμέλιο». Κι ας έλεγε μέχρι πρότινος σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να είναι λύση. Κι ας είπε την περασμένη Κυριακή: «δεν μπορεί κάθε φορά που δημιουργούνται ελλείμματα, να στρεφόμαστε στον κόσμο για να μας τα λύνει». Ισως σε αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, να πείστηκε πως ο κόσμος είναι διψασμένος για να αποκτήσει θυρεό και οικόσημο και γέμισε ξαφνικά με ευρώ στην τσέπη που μπορεί να διαθέσει - γιατί να μην τα δανείσει κιόλας - στους μετόχους.

Θυμήθηκε να στραφεί στις σημαίες της ιστορίας της ΑΕΚ. Να πάμε στον Μπάγεβιτς, τον Μανωλά, τον Μαύρο. Και τον Παπαϊωάννου θα προσέθετα εγώ. Αλλά από την άλλη, αναρωτιέμαι γιατί σε πέντε χρόνια διοίκησής του, έκανε όλους αυτούς να κόψουν κάθε επαφή με την ΑΕΚ. Γιατί δεν στηρίχθηκε σε αυτούς που εκτιμά και πιστεύει, όταν είχε τη δύναμη. Επειδή επιχείρησε την επανίδρυση της ΑΕΚ πιστεύω εγώ.

Βέβαια, όσο κοιτώ τις ατάκες του δεν μπορώ να μη σταθώ στο θέμα της διαχείρισης του. «Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής», είπε. Βγήκαν και νούμερα και σχετικοί πίνακες για του λόγου το αληθές. Ισως να είναι η «απάντηση» στον διαχειριστικό που είχαν κάνει οι πρώην συνέταιροί του πριν λίγους μήνες, ανακαλύπτοντας πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της περιόδου 2004-09.

Κοντολογίς, εκτιμώ πως αυτή η ιστορία, αφαιρεί κάθε επιχείρημα, κάθε ελπίδα ακόμα και από τον πιο φανατικό οπαδό του Νικολαϊδη. Διότι, πολύ απλά δείχνει πως είναι εκτός πραγματικότητας. Και την ώρα που η ΑΕΚ αναμένει με αγωνία να βγει μπροστά και λεβέντικα να δώσει λύση, εκείνος χάνεται πίσω από

Keywords
Τυχαία Θέματα