Αποχώρησε η 3η καλύτερη ομάδα της Α1!

Το ειδικό βάρος του Πανιωνίου, το νοικοκυρεμένο ταμείο του και το γεγονός ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου θα χρειαστεί 16 ομάδες για τα προκριματικά, δημιουργούν ορισμένες ελπίδες για συμμετοχή ελληνικής ομάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, ανήμερα του τελικού στην Κωνσταντινούπολη στον ετήσιο πρωινό καφέ με εκπροσώπους των media,

δεν έκρυψε την αρνητική του διάθεση προς τις ελληνικές ομάδες πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μνημόνευσε την περιορισμένη χωρητικότητα των γηπέδων, την αδυναμία του Άρη να ανταποκριθεί πριν δύο χρόνια στο κόστος συμμετοχής στα προκριματικά, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των παικτών του και γενικώς ήταν αρνητικός ακόμη και για τη δεύτερη θέση της Ελλάδας στο EuroCup.

Η επιστροφή του Πανιωνίου στην τρίτη θέση ύστερα από τέσσερις σεζόν ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Δύσκολα, αλλά ο Πανιώνιος εφόσον μετακομίσει στη Γλυφάδα, έχοντας εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του με την παρουσία του Ηλία Λιανού, αλλά και εξαιτίας πιθανής ανάγκης του Μπερτομέου για τη συμπλήρωση των 16 ομάδων, μπορεί να τροποποιήσει την κατάσταση.

Ακόμη όμως κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διαφοροποιήσει τα πράγματα στο μπάσκετ στην Ελλάδα. Μεγαλύτερος θα είναι για τον Πανιώνιο ο κίνδυνος διεκδικώντας την νέα υπέρβαση να απλώσει τα πόδια του πιο μακριά από το σκέπασμά του και να τού κοστίσει αυτό στην πορεία, παρά να επιφέρει κάτι πραγματικά ουσιαστικό. Αν όμως λειτουργήσει χωρίς πίεση και δημιουργήσει ομάδα με την πολιτική που χάραξε φέτος και τη φιλοσοφία του πιο επιτυχημένου τα τελευταία χρόνια, Έλληνα προπονητή της Α1, Γιώργου Μπαρτζώκα, τότε δεν θα έχει να φοβάται τίποτα.

Με σφιχτή οικονομική πολιτική, αξιόπιστους ξένους, ασφαλείς επιλογές και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο ο Πανιώνιος ξεπέρασε τα πολλά και απροσδόκητα προβλήματα που αντιμετώπισε και έφθασε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, η οποία αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Δεν αντέδρασε σπασμωδικά στις όποιες αποτυχίες, διατήρησε την πίστη στην ομάδα και μέσα από τις ήττες, αλλά και τις μεγάλες νίκες, έμαθε να διαχειρίζεται τα συναισθήματά

του και να βελτιώνεται, παρότι έχανε τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Η κολόνα της ομάδας, ο Αμερικανός Στίβενσον αποχώρησε μεσούσης της περιόδου, ύστερα από τραυματισμό - σοκ. Ο Γιάνκοβιτς ήρθε σε ρήξη για την επέμβαση που αποφάσισε να υποβληθεί, ο Μπατής αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και τελικά στον 5ο και τελευταίο αγώνα της σειράς με τον Κολοσσό αγωνίστηκε με 10 παίκτες (εκτός οι Ιωάννου, Σαρικόπουλος) και τον Ντίπλερ να επιβεβαιώνει πως ως καλός... σκοπευτής, σημαδεύει με το ένα μάτι (το άλλο ήταν πρησμένο και ουσιαστικά κλειστό λόγω κτυπήματος!).

Στην πορεία των πλέι-οφ ο Πανιώνιος ήταν σαφώς ανώτερος και είναι φανερό ό,τι είχε τη μεγαλύτερη θέληση και φιλοδοξία για να πάρει την τρίτη θέση. Το δικαιούτο και του

Keywords
Τυχαία Θέματα