Αποκλείστηκε δίκαια, πήρε μαθήματα

Ήταν ένα πολύ απλό ποδοσφαιρικό μάθημα αυτό που είδαμε σήμερα στη Τούμπα. Αντίπαλες ήταν δύο ομάδες υψηλού επιπέδου που θα έπρεπε να αποδείξουν πως αξίζουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Η Ουντινέζε ήταν η δίκαια νικήτρια στη μάχη και οι λόγοι είναι απλοί.

Για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει όταν μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο βαθμός συγκέντρωσής σου να είναι τέτοιος ώστε να μην χάνεις μαρκάρισμα στη πρώτη στημένη φάση του αντιπάλου και βέβαια, να βγαίνεις από την εστία σου για να καθαρίζεις ένα κόρνερ στο ύψος της μικρής σου περιοχής.

Η διαφορά του Κρέσιτς με τον Χαντάνοβιτς

είναι αυτή. Ο λόγος που κοστίζει ο πρώτος 300 χιλιάρικα και ο δεύτερος ένα εκατ. ευρώ, είναι αυτός.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγε στραβά, αλλά η αφέλεια πληρώνεται αδρά σε αυτό το επίπεδο. Ένα φάουλ στα τριάντα μέτρα, ένας απλός συχρονισμός του Ντομίτσι με τον Φλόρο Φλόρες που πήρε τα μέτρα σε σωστό χρόνο, ένα κοιμώμενος τοίχος και ένας τερματοφύλακας που εκείνη την ώρα μάλλον σκεφτόταν ορφανά γεμιστά στο ταψί, ήρθε και το δεύτερο γκολ.

Αυτές οι φάσεις έκριναν τη πρόκριση και παρότι το σκορ είναι υποτιμητικό για τον ΠΑΟΚ, είναι και άδικο, αφού κλασικές ευκαιρίες από τους Ιταλούς κάναμε περισσότερες, τη μπάλα στη κατοχή μας την είχαμε περισσότερο, αλλά στις λεπτομέρειες μέτρησαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ποδοσφαιρική πονηριά.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε ανέτοιμος να χτυπήσει μία καλύτερη ομάδα απ αυτόν.

Η Τούμπα βέβαια τα κατάλαβε όλα τα παραπάνω. Είδε την προσπάθεια της ομάδας, αλλά σε δεκαπέντε λεπτά είχε αντιληφθεί πως το ευρωπαϊκό όνειρο κάπου εκεί είχε τελειώσει. Και δεν μπορούσε παρά να χειροκροτήσει τα παιδιά του Μπόλονι για τις χαρές που έδωσαν φέτος, με βασική αυτή του Λονδίνου που έχει καταγραφεί ως μία χρυσή βραδιά της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Το ερώτημα είναι το τι κάνουμε χωρίς την Ευρώπη από εδώ και στο εξής. Εγώ σαν Σταύρος, είμαι απολύτως κατασταλαγμένος από τον Γενάρη για το τι μπορώ να περιμένω από την ομάδα. Ότι και να είχε πιει διάφορα βράδια στη Θεσσαλονίκη, δεν μου προέκυπτε ποτέ πως θα κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου, είναι το πώς θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τις σεζόν οικονομικής ξηρασίας που έρχονται μπροστά μας. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άμεσα παίκτες χαμηλού κόστους με ταλέντο και να μπορέσουμε ταυτόχρονα να μπούμε στα πλέι οφ όχι τόσο για να κατακτήσουμε τη 2η θέση, αλλά για να τους μπολιάσουμε σε μία διαδικασία υψηλού ανταγωνισμού που θα τους δώσει παραστάσεις και θα τους βοηθήσει.

Κλείνοντας, θέλω να αποκαλύψω κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξα, ο Νορβηγός διαιτητής Χάγκεν, έχει τρομερό πρόβλημα με τους Έλληνες. Όχι, δεν αγόρασε ομόλογα, ούτε τον επηρέασε το κούρεμα.

Έμαθα, πως ένα από τα καλοκαίρια που πέρασαν, ήρθαν για διακοπές στη Χαλκιδική η γυναίκα του με τη μάνα του. Οι κοπέλες πέρασαν άψογα, έβγαλαν τρελά γούστα και όταν επέστρε

Keywords
Τυχαία Θέματα