Ματιά στο μέλλον...

Με το FT-Bh, το πλήρως υβριδικό πρωτότυπο, η Toyota ανεβάζει ψηλότερα τον πήχη της απόδοσης στην κατηγορία.

Η λύση της εξίσωσης δίνει απάντηση για την κωδικοποίηση του ονόματος: FT-Bh σημαίνει Future Toyota – B segment

(κατηγορία) hybrid.

Με το μοντέλο αυτό, που – όπως εύκολα μπορείτε να φανταστείτε - θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη στις 6 Μαρτίου, η μείωση της κατανάλωσης σύμφωνα με την Toyota έρχεται να γίνει πραγματικότητα σε ένα οικονομικά βιώσιμο πλαίσιο, ενώ την ίδια στιγμή, η μεγιστοποίηση της απόδοσης και η μείωση των ρύπων, με μία στρατηγική 5 σημείων (βέλτιστη αεροδυναμική, απόδοση κινητήρα, διαχείριση θερμικής ενέργειας και οικονομία ηλεκτρισμού) είναι εντυπωσιακή.

Οι εκπομπές CO2 είναι περίπου 50% χαμηλότερες από το σημερινό μέσο όρο της κατηγορίας B. Με εκτιμώμενο βάρος μικρότερο ενός 3-θυρου AYGO και με την ευρυχωρία ενός 5-θυρου μοντέλου του Β segment, το FT-Bh σχεδιάστηκε για να πετυχαίνει χαμηλά επίπεδα ρύπων σε ένα οικονομικά βιώσιμο πλαίσιο παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί σπάνια, ακριβά υλικά ή περίπλοκες διαδικασίες, παρά μόνο τις συνήθεις πρακτικές της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Με την υποστήριξη της βελτιωμένης αεροδυναμικής απόδοσης κατά 30%, της βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και μιας μείωσης του μεγέθους (downsizing) του πλήρως υβριδικού κινητήρα, το πρωτότυπο FT-Bh αντιπροσωπεύει μία συνολική λύση για μείωση εκπομπών CO2 μέχρι και 50% συγκριτικά με το σημερινό μέσο όρο της κατηγορίας B.

Είναι αρκετά εντυπωσιακό το teaser που έχει αναρτηθεί στο youtube! Δείτε το

Keywords
Τυχαία Θέματα