Απολύθηκε ο «King Mo»

O πρώην πρωταθλητής Light Heavyweight του Strikeforce, Muhammed Lawal, απολύθηκε λόγω ξεσπάσματος του στο Twitter έπειτα από 9μηνη τιμωρία λόγω χρήσης αντικανονικών ουσιών.

Ο «King Mo» τιμωρήθηκε με εννέα μήνες υποχρεωτικής αποχής από αγώνες μικτών πολεμικών τεχνών, επειδή χρησιμοποίησε φάρμακα στον τελευταίο του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στις 7 Ιανουαρίου, χωρίς να πάρει άδεια. Ωστόσο, ο Αμερικανός μαχητής δημοσίευσε ένα... περίεργο σχόλιο στο Twitter

ύστερα από την ανακοίνωση της ποινής του που προκάλεσε την απόλυσή του.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ένα μέλος της αθλητικής επιτροπής της Καλιφόρνια ρατσιστή, επειδή τον ρώτησε αν... καταλαβαίνει αγγλικά. Το ζήτημα είχε σαν αφορμή ένα ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε ο Lawal πριν το ματς, στο οποίο απάντησε πως δεν χρησιμοποίησε κάποιο φάρμακο που δεν προβλέπεται από το καταστατικό της παραπάνω επιτροπής. Άλλωστε η αθλητική επιτροπή της Καλιφόρνια είχε την ευθύνη αναφορικά με τον έλεγχο των μαχητών του σόου του Strikeforce.

Ύστερα από το ξέσπασμά του ανακοινώθηκε η αποδέσμευσή του. Μάλιστα αυτή κοινοποιήθηκε από το UFC που ελέγχει το Strikeforce μετά την εξαγορά του promotion από την Zuffa, ιδιοκτήτρια εταιρεία του UFC.

Keywords
Τυχαία Θέματα