Απομακρύνεται ξανά από το Νο1

Πέραν του γοήτρου και ενός τίτλου, αυτή η ήττα του Ρότζερ Φέντερερ από τον Ρόντικ του κόστισε και σε πολλά - πολλά ποντάκια στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 30χρονος Ελβετός, πέρυσι έφτασε στα ημιτελικά συνεπώς η ήττα του στον 3ο γύρο θα του στοιχίσει 315 βαθμούς και αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά του να πιάσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης καθώς το όπεν του Μαϊάμι ήταν το ιδανικό «ασανσέρ».

«Είχα τις ευκαιρίες μου. Ο Άντι τα πήγε πολύ καλά, παίρνοντας προβάδισμα στο 1ο σετ ενώ ήταν πολύ καλός και στο 3ο σετ.

Θα μπορούσα να είχα πετύχει ένα γρήγορο break στο 3ο αλλά τα πήγε εξαιρετικά στα break points. Επίσης σέρβιρε πολύ καλά. Έπαιξε επιθετικά και σέρβιρε σπουδαία όταν το χρειαζόταν. Είναι δύσκολη ήττα για μένα» είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ.

Ο αναπάντεχος νικητής της ημέρας τόνισε: «Ήταν σαν μια παρτίδα σκάκι. Κατάφερα να αντιμετωπίσω τα σερβίς του και να έχω καλές επιστροφές, κάτι που δεν κάνω συχνά απέναντί του. Νομίζω ότι τον αιφνιδίασα λίγο. Στο 2ο σετ ξεκίνησε να ασκεί μεγάλη πίεση και βρέθηκα κάτω με 6-1 στο 2ο και 0/40 στο πρώτο game του 3ου. Εκεί είπα ότι έπρεπε να γίνω πιο επιθετικός. Κατάφερα να πάρω εκείνο το game και στη συνέχεια να κάνω ένα πολύ καλό game που πέτυχα το break, διατηρώντας το σερβίς μου μέχρι το τέλος».

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Φέντερερ μετά τα ημιτελικά του Australian Open και έσπασε ένα σερί 16 νικών κι τριών τίτλων σε Ρότερνταμ, Ντουμπάι και Indian Wells.

Keywords
Τυχαία Θέματα