Αξίζει να τον δεις (από κοντά)!

Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ -γενικώς- είχαν ανέκαθεν ξεχωριστό ενδιαφέρον και ανάγκαζαν από τη φύση τους πολύ κόσμο να... τρέξει στο γήπεδο για να τα παρακολουθήσει.

Ειδικώς το συγκεκριμένο, εντούτοις, εμπεριέχει πολλούς επιπλέον λόγους για να το δει κανείς από κοντά.

Πρωτίστως έχει την αναγνώριση στην ομάδα από τους φίλους του

Παναθηναϊκού.

Μια ομάδα που απέναντι σε όλα, δίχως την παραμικρή βοήθεια από τους α-μετόχους της, με αισθητά μειωμένο μπάτζετ στις μεταγραφές της, δίχως τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των τελευταίων ετών, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Τζιμπρίλ Σισέ, έχει καταφέρει να παίζει (μακράν ως τώρα) το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα! Και να το συνδυάζει μάλιστα με χορταστικές και παλικαρίσιες νίκες.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό, φίλοι και φίλες, αξίζει να τον δεις από κοντά!

Ακόμα κι αν δεν είσαι φανατικός, ακόμα κι αν έχεις του κόσμου τους μπελάδες πάνω και γύρω απ' το κεφάλι σου, ακόμα κι αν το εισιτήριο θα μπορούσε (ή μάλλον θα έπρεπε) να είναι προσαρμοσμένο στα σημεία των καιρών...

Αυτός ο Παναθηναϊκός παίζει το ποδόσφαιρο που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν: με ομαδικότητα, με συνοχή, με συνδυασμούς, με πάθος, με φάσεις, με γκολ και... χορογραφίες να τα συνοδεύουν.

Αξίζει να δεις ένα 17χρονο παλικαράκι κάτω απ' τα δοκάρια, τον Καπίνο, να ορθώνει το ανάστημά του και να "σκεπάζει" τα γκολπόστ, δίνοντας ταυτόχρονα ελπίδα και όραμα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Αξίζει να δεις τον Σιμάο να "πατάει" όλο το γήπεδο και να μάχεται σαν σκύλος.

Αξίζει να δεις πως "στροφάρει" το μυαλό του Κατσουράνη πριν ακόμα ακουμπήσει τη μπάλα.

Αξίζει να δεις τον Ζέκα να αντιμετωπίζει κάθε φάση λες και απ' αυτήν κρίνεται η παρουσία του σε... Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αξίζει να δεις τις εμπνεύσεις του Κλέιτον και το πως εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο με τις κάθετες πάσες του.

Αξίζει να δεις τις απίστευτες εφορμήσεις του Κουίνσι που όταν βάζει το... τούρμπο οι αντίπαλοι φαίνεται να πηγαίνουν στο "περπατητό".

Αξίζει να δεις τον τρόπο με τον οποίο ο Λέτο ελίσσεται ανάμεσα σε τρεις και τέσσερις αντιπάλους προκαλώντας τον "τρόμο" σε κάθε επαφή του με τη μπάλα...

Αξίζει να τους δεις όλους. Μα πάνω απ' όλα αξίζει να δεις τον Παναθηναϊκό του ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ.


Ολοι οι δρόμοι συνεπώς, έτσι ή αλλιώς, οδηγούν στο ΟΑΚΑ... Μην το σκέφτεστε. Ελάτε και δεν θα χάσετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα