Μπαρτζώκας: «Είμαστε αδικημένοι»

Στις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να προπονούνται οι Διόσκουροι, αναφέρθηκε ο Ζήσης Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής του συγκροτήματος της Κοζάνης επανέλαβε, μιλώντας στην εφημερίδα «Δυτική», τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φετινή προσπάθειά τους στη Γ’ Εθνική, όπου αν και νεοφώτιστοι κατάφεραν να πετύχουν πιο άνετα από ό,τι ο ίδιος περίμενε την παραμονή τους, έχοντας όπλο την άμυνα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Κύριε Μπαρτζώκα, πείτε μας δυο λόγια για το πρωτάθλημα της

Γ’ Εθνικής κατηγορίας όπου αγωνίζεται η ομάδα σας.
«Πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ο λόγος είναι το ότι, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, οι περισσότεροι παίκτες γύρισαν στις πόλεις τους, με αποτέλεσμα να ενδυναμωθούν οι ομάδες της περιφέρειας. Έτσι, σήμερα, κάθε ομάδα έχει στο δυναμικό της τουλάχιστον έναν παίκτη που έχει παίξει στην Α1 Εθνική κατηγορία και άλλους, βέβαια, που έχουν παίξει σε άλλες υψηλές κατηγορίες. Τώρα, ουσιαστικά, είμαστε προς το τέλος του πρωταθλήματος, έχουμε μπροστά μας άλλους εφτά αγώνες και δεν θα έλεγα ότι το πρόγραμμά μας είναι εύκολο. Απομένουν τέσσερις αγώνες εντός έδρας και τρεις αγώνες εκτός. Είμαι της άποψης, όμως, ότι τα μισά από αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να τα παλέψουμε, τουλάχιστον τα εντός έδρας».

-Ποιος είναι ο στόχος σας;
«Ο στόχος μας, εξ αρχής, ήταν να παραμείνουμε στη Γ’ Εθνική, καθώς ήταν και η πρώτη χρονιά για εμάς. Με δεδομένο, λοιπόν, το ότι και οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά δυνατές, θεωρώ ότι τον καταφέραμε τον στόχο μας και, μάλιστα, πολύ πιο εύκολα από όσο φανταζόμουνα εγώ προσωπικά, κάνοντας κάποιες εύκολες νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια και παίρνοντας, έτσι, μια ανάσα».

-Ποιο είναι το κύριο όπλο των Διόσκουρων;
«Το κύριο όπλο μας είναι η άμυνά μας. Να σας πω μονάχα ότι έχουμε την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Εκεί, λοιπόν, επενδύουμε, στο κατά πόσο δεν θα βάλει καλάθι η αντίπαλη ομάδα».

-Να μιλήσουμε και για τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα. Στην τελευταία σας συνέντευξη στη «Δυτική», τον περασμένο Μάιο, είχατε εκδηλώσει την επιθυμία να στελεχώσουν Έφηβοι, παίκτες των άλλων τμημάτων, το αντρικό τμήμα.
«Ναι, αυτό θα το ήθελα, καθώς το πάντρεμα των ηλικιών θα βοηθούσε ακόμα πιο πολύ. Το υλικό που έχουμε από τα υπόλοιπα τμήματα είναι πολύ καλό, αλλά, όπως ξέρετε, είμαστε μια αρκετά νέα ομάδα και τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά μας δεν μπορούν ακόμη να συμμετέχουν στο αντρικό τμήμα. Οι παίκτες, λοιπόν, που απαρτίζουν την ομάδα είναι κατά κύριο λόγο μεγάλοι σε ηλικία και, ουσιαστικά, δύο μόνο είναι οι αρκετά νεαροί παίκτες της ομάδας. Το κλίμα που επικρατεί είναι άριστο, τα παιδιά είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους και πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα από τα κλειδιά της καλής μας πορείας».

-Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό της ομάδας των Διόσκουρων το γεγονός ότι απαρτίζεται από παίκτες που κατάγονται από την Κοζάνη.
«Έτσι ακριβώς. Πιστεύουμε σ

Keywords
Τυχαία Θέματα