Μπελεβώνης: «Μάθημα για όλους στον Παναιτωλικό η φετινή χρονιά»


Την άποψή του για τους λόγους που οδήγησαν τον Παναιτωλικό στη Football League κατέθεσε ο Μάκης Μπελεβώνης, ρίχνοντας παράλληλα τους τίτλους τέλους στην καριέρα του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

«Στο ΟΑΚΑ μπήκε τελεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο φυσικός αρχηγός των «καναρινιών» μιλώντας στον αέρα του «Αγρίνιο 9.37 fm», όπου μίλησε έξω από τα… δόντια αποδίδοντας τον υποβιβασμό στην έλλειψη αγωνιστικής

ψυχής, στη λανθασμένη νοοτροπία, αλλά και στο γεγονός ότι Τεννές και Λεμονής δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, ο Μπελεβώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής του Κωστούλα στον προεδρικό θώκο, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκη Μπελεβώνη:

Για τους λόγους που υποβιβάστηκεo Παναιτωλικός: «Δεν είναι ένας ο λόγος. Σε μια ομάδα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι φταίει μόνο αυτός. Φταίνε όλοι. Όπως είπε και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό την πρωταρχική ευθύνη την έχουμε εμείς οι παίκτες. Από εκεί και πέρα στο ποσοστό που αναλογεί όλοι τις έχουν. Όταν περάσουν οι μέρες και ηρεμήσουμε, ο πρόεδρος θα δει και θα καταλογίσει τις ευθύνες στον καθένα που του ανήκουν».

Για τα λάθη που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι: «Ο καθένας στο Αγρίνιο έχει την δική του θεωρία για το τι έφταιξε. Ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι αποδεκτός στο club των μεγάλων είναι φανερό. Γιατί η ομάδα πρεσβεύει κάτι άλλο, γιατί δεν είναι προσκολλημένος σε κάποιο άρμα. Ακόμη και πολλοί Αγρινιώτες θα ήθελαν να συμβεί αυτό. Εγώ προσωπικά όχι.

Αν τις πάρουμε τις άλλες ομάδες μια προς μια ελάχιστες δεν είναι σε άρμα. Αλλά εγώ δεν κάνω αγιογραφία της ομάδας. Υπάρχουν πράγματα που δεν έγιναν σωστά από το καλοκαίρι.

Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Λέγαμε «έλα μωρέ θα σωθούμε. Είναι η Λιβαδειά, είναι η Δράμα». Λέγαμε τόσα προβλήματα έχουν οι άλλοι, εμείς κουτσά στραβά θα τα καταφέρουμε. Αυτό εμάς μας στοίχισε και όταν ήρθαν εκείνα τα ματς το πληρώσαμε. Όταν στράβωσε το πράγμα δεν είχαμε ψυχή να αλλάξουμε το κλίμα. Την ψυχή δεν την βάζεις με ένεση. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Εμείς δεν την είχαμε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Για το παρασκήνιο: «Ο Παναιτωλικός έπρεπε να είναι θωρακισμένος απέναντι στα πάντα. Δεν θα μας περίμεναν με λουλούδια. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά που θα αντιμετωπίζαμε στον δρόμο μας».

Για τη χαλαρή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα: «Δεν είχαμε το άγχος αν θα πληρωθούμε όπως άλλοι. Το άλλο είναι η ψυχή που είπα και πριν. Χρειάζεται και κάποιες στιγμές κάποιος να σε εμπνεύσει. Αυτό είναι ο προπονητής. Εμείς δεν το είχαμε. Δεν το κατάφεραν ούτε ο Τεννές, ούτε ο Λεμονής. Ποιοτικούς παίκτες είχε πολλούς η ομάδα.

Όμως σε κάποια ματς δεν χρειαζόταν η ποιότητα, αλλά να δείξεις ότι θες το ματς περισσότερο από τον αντίπαλο. Να γυαλίζει το ματς το δικό μας και του κόσμου. Ακόμη κι ο κόσμος φέτος, ίσως λόγω της… λάμψης της Σούπερ Λίγκας δεν ήταν όπως στο παρελθόν. Μόνο στα τελευταία παιχνίδια, με τον Ολυμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα