Μπύρες και... φορμόλη

Το εργαλείο μπροστά στο οποίο βρίσκεστε, με... πανί το ίντερνετ μπορεί να σε ταξιδεύει οπουδήποτε στον κόσμο. Απόψε εμένα με πήγε μέχρι το Μόναχο για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου για την νέα ομάδα της Γερμανίας, τη δημοφιλή F.C. Bayern Munchen!

Κυρίως όμως για τo ολοκληρωτικά ανακαινισμό γήπεδο που πρόσφατα εγκαινίασε και στο οποία σήμερα έδωσε τον πρώτο αγώνα της στην Basketball Bundesliga

(Beko BBL). Πως λέμε Basket League που έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο Κολέγιο Αθηνών την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, όπου θα συμμετάσχουν 13 ομάδες; Ε, καμία σχέση!

Ήταν που ήταν απογοητευτική η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, η εικόνα από την Audi Dome (όπως ονομάζεται το γήπεδο των 6.700 θέσεων στο Μόναχο) σε οδηγούσε στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Περισσότεροι από 6.000 Γερμανοί (το επίσημο site της γερμανικής λίγκας αναφέρει 5.823 εισιτήρια) βρέθηκαν στις κερκίδες του γήπεδου, δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε πει ο αρχηγός του κρατιδίου της Βαυαρίας, Έντμουντ Στόιμπερ στον αγώνα που αποτέλεσε και το grand opening του Audi Dome, με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

«Είναι ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ, αλλά θα επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός στην ατμόσφαιρα όταν αρχίσει η σεζόν» είχε πει ο Βαυαρός πολιτικός και αυτό συνέβη στη πρώτη νίκη της Μπάγερν στην κορυφαία κατηγορία, όπου επέστρεψε μετά το 1989. Αλλά το πλάνο της βαυαρικής ομάδας φθάνει πιο μακριά. Το φωτογράφισε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Πολ Μπράϊτνερ. Μπορεί να γελούσε και να φάνηκε πως κάνει χιούμορ, όμως οι Γερμανοί δεν λένε τέτοια αστειάκια. «Όταν μια μέρα φθάσουμε στην Ευρωλίγκα, τότε η ομάδα θα μετακινηθεί στην Allianz Arena και θα προσθέσουμε πάνω μια στέγη» είπε ο διάσημος μουσάτος των 70’s.

Ο Μπράιτνερ δεν βρέθηκε στα εγκαίνια απλά από υποχρέωση προς τον συμπαίκτη του στη Μπάγερν και την Εθνική Γερμανίας, Ούλι Χένες που είναι πρόεδρος των «Bavarians» . Όλη η Μπάγερν στηρίζει την απόφαση του club να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ και η επιθυμία του Χένες ήταν έκδηλη σε όλη της διάρκεια του αγώνα-ντέρμπι με την Μπράουνσβάϊκ, στην οποία παρεμπιπτόντως προπονητής είναι ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο (2000-01), Σεμπάστιαν Μακόφσκι.

Ο πανύψηλος για το ποδόσφαιρο, Χένες, ζούσε με αγωνία το ματς και πανηγύρισε το 90-87 της ομάδας του Ντιρκ Μπάουερμαν (και του δικού μας, Γιάννη Χριστόπουλου) όπως θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League, αν καταφέρει η Μπάγερν να το κάνει για 5η φορά δικό της, στις 19 Μαΐου 2012, μέσα στο σπίτι της, την Allianz Arena!

Σε ένα τέτοιο σενάριο πιθανότεροι για σκόρερ είναι ο φορμαρισμένος Μάριο Γκόμεζ αλλά και ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, Τόμας Μίλερ. Όμως αν δείτε το παρακάτω βιντεάκι, μάλλον θα ποντάρετε και στον υπαρχηγό, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ που προσφέρθηκε να συμμετάσχει στην προβολή του νέου γηπέδου και της επιστροφής της ομάδα στην BBL.

{youtube}FDobZqyJTEo{/youtube}

Μετά από όλα αυτά, νομίζω ότι εξηγείται γιατί φθάνει κανείς στα πρόθυρα της κατάθλ

Keywords
Τυχαία Θέματα