Χρήσιμα συμπεράσματα από την Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μπορεί να είχε διάθεση, να ήταν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν σοβαροί, μπορεί στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού να είχε προσήλωση και θετική τακτική συμπεριφορά, όμως απουσίαζαν άλλα (ίσως και) σημαντικότερα στοιχεία στον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε στη μεσαία γραμμή έτσι όπως αυτή ήταν πριν εισέλθει στο γήπεδο ο Γιώργος Καραγκούνης, που ξέχωρα

από την αποδεδειγμένη ποιότητα και προφορά του στο σύλλογο, αποτελεί παράδειγμα προς μίμιση για κάθε νεαρό επαγγελματία ποδοσφαιριστή ως νοοτροπία.

Ως διάθεση, ως αγάπη για την ομάδα του, ως λατρεία για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Παράδειγμα και πρότυπο ιδίως στο συγκεκριμένο κομμάτι του λεγόμενου «πακέτου» που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής ανεξαρτήτως. εποχών.

Πριν μπει όμως στο ματς ο «Κάρα», αλλά και ο Μαυρίας ο οποίος πέραν του εξαιρετικού. σερβιρίσματος στο (έξοχο) δεύτερο γκολ από τον Λάζαρο ήταν πολύ καλός τόσο ανασταλτικά όσο και στις μεταβιβάσεις του και την κίνησή του χωρίς τη μπάλα, ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν δημιουργικά. Δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στον άξονα, ούτε να πλαγιοκοπήσει (με εξαίρεση κάποιες πενιχρές στιγμές από αριστερά με τον Λάζαρο). Κι αυτό διότι:

Α)ο Μαρίνος από δεξιά ήταν ακίνδυνος και είναι σαφές ότι δεν μπορεί να προσφέρει σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού καθώς δεν έχει το «ένας με έναν», δεν πατάει περιοχή και δεν έχει την αίσθηση του γκολ, ούτε και την ασίστ. Το γεγονός ότι τακτικά είναι πειθαρχημένος και έχει τρεξίματα δεν τον καθιστούν ικανό για το συγκεκριμένο ρόλο.
Β)Ο Κλέιτον, παρά το γκολ που σημείωσε και το γεγονός ότι ξέρει και να. τρυπώνει στις φάσεις και να στέλνει τη μπάλα στο «πλεχτό», υστέρησε θεαματικά στο κράτημα της μπάλας, στο μοίρασμα του παιχνιδιού και στις πρωτοβουλίες που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση.

Γ)Ο Νίνης είχε διάθεση, τρεξίματα και ορισμένες παροδικές εξάρσεις, αλλά έκανε πολλά λάθη και υπήρξε ημιτελείς στις ενέργειές του, δείγμα του ότι χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του για να βρει το ρυθμό που έχασε εξαιτίας της πολύμηνης αποχής του.

Αντιθέτως ανασταλτικά ο Βιτόλο ήταν θετικός και η τριάδα της άμυνας φρόντιζε να καλύπτει και την απραξία του Γιούρκα που έκανε ένα χοντρό λάθος με την κεφαλιά προς τα πίσω που διόρθωσε ο Μπουμσόνγκ στο 66' αλλά σε γενικές γραμμές για. πρώην ήταν σχετικά αξιοπρεπής. Ο Καρνέζης σταθερός, ψύχραιμος και σοβαρός όπως πάντα, ενώ ο Πετρόπουλος έδωσε τις μάχες του (έβαλε το λιθαράκι του στο πρώτο γκολ με την κίνησή του) παρότι δεν τροδοφοτήθηκε και γενικώς δεν του ταίριαζε ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα, η αδυναμία κατοχής μπάλας που είχε ως συνέπεια την ανεπαρκή. εγκατάσταση στην αντίπαλη περιοχή.

Ολα τα παραπάνω εντούτοις αποτελούν συμπεράσματα ενός Παναθηναϊκού με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ απουσίες και μετοχικά-διοικητικά ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥ.

Ισως δηλαδή να είναι απλώς. λεπτομέρειες μπροστά στην ουσία ότι ο Παναθηναϊκός και δη το ποδοσφαιρικό του τμήμα όχι μό

Keywords
Τυχαία Θέματα