Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Την ευκαιρία να «τελειώσει» το πρωτάθλημα έχει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» με το +4 στις αποσκευές τους καλούνται να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα και να κατακτήσουν τον πολύτιμο τρίποντο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον 39ο τίτλο της ιστορίας τους.

Ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Θρύλου απαιτούν να κάνει επίδειξη

δύναμης επί των «πρασίνων» και δεν θα είναι ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Σύμφωνα, ωστόσο, με τη δική μου οπτική και η ισοπαλία δεν θα είναι αποτυχία. Κι εξηγούμαι…

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κόντρα σε ένα σαφώς πιο ξεκούραστο και πιο φρέσκο αντίπαλο. Οι «πράσινοι» ασχολήθηκαν όλη την εβδομάδα αποκλειστικά με την αποψινή αναμέτρηση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι»… σκοτώθηκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με τη Μέταλιστ, το βράδυ της Πέμπτης. Χωρίς, μάλιστα, το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Είναι σίγουρο ότι ο Βαλβέρδε θα φρεσκάρει σε ένα βαθμό την ομάδα του με 3-4 ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στη ρεβάνς του Europa League, όπως είναι ο Μέλμπεργκ, ο Αμπντούν και ίσως ο Μακούν, ο οποίος έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι οι υπόλοιποι, είναι στο… κόκκινο από πλευράς κούρασης κι αυτή η παράμετρος δεν μπορεί και δεν γίνεται να αγνοηθεί από κανέναν. Για ανθρώπινους οργανισμούς μιλάμε όχι για παρτίδα «playstation».

Απόρροια όλων των παραπάνω, είναι το συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει στο ΟΑΚΑ για να «πατήσει» τον μεγάλο του αντίπαλο, όπως επιχείρησε κόντρα στη Μέταλιστ και από ατυχία δεν το κατάφερε, αλλά για να νικήσει με κύριο όπλο την εξυπνάδα και τη σωστή οργάνωση. Με δεμένη άμυνα θα παρατάξει την ομάδα του ο Ερνέστο, όπως έκανε και στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες, θα επιχειρήσει να ελέγξει το ρυθμό στο κέντρο και να φτάσει στο γκολ, χάρη στην ποιότητα της επιθετικής του γραμμής.

Είναι μάλλον απίθανο να δούμε τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν… λυσσασμένα και αδιάκοπα, όπως στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού με τη Μέταλιστ, αλλά με… μέτρο, επειδή –πολύ απλά- θα πρέπει να μοιράσουν τις δυνάμεις τους για 90 κι όχι για 45 λεπτά.

Στόχος του Ολυμπιακού θα είναι να «κλειδώσει» όσο καλύτερα μπορεί την εστία του Μέγερι, να μη δώσει κενούς χώρους στους αντιπάλους του να απειλήσουν και να εκμεταλλευθεί τις καλές του δικές στιγμές στην επίθεση. Δεν περιμένω, επίσης, να ρισκάρει ιδιαίτερα ούτε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα…

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟ, ξέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι κουρασμένοι και θα επιχειρήσει να τους… κουράσει ακόμη περισσότερο με πολλές πάσες και εναλλαγές θέσεων. Μην ξεχνάμε ότι στα περισσότερα φετινά παιχνίδια τους οι «πράσινοι» άφηναν να κυλάει ο χρόνος κι έκαναν τη μεγάλη προσπάθεια για το γκολ προς τα τελευταία λεπτά, κάτι που πέτυχαν σε αρκετά ματς…

Εν ολίγοις θα γίνει ένα παιχνίδι με «ανοικτά χαρτιά», ένα παιχνίδι που θα κριθεί κυρίως στην τακτική και το… μ
Keywords
Τυχαία Θέματα