Διαφωνία της Κένυας για Πίρσον

Ο πρόεδρος της κενυάτικης ομοσπονδίας εξέφρασε την αντίθεσή του στη μη ανάδειξη της Βίβιαν Τσερούιγιοτ σε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Η ανάδειξη της Σάλι Πίρσον σε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς μπορεί να χαροποίησε την ίδια την Πίρσον και τους Αυστραλούς, καθόλου όμως τον πρόεδρο της κενυατικής ομοσπονδίας στίβου, που θεωρεί ότι η χώρα του αδικήθηκε.

Ο Ισάια Κιπλάγκατ εξέφρασε την άποψη ότι η Βίβιαν Τσερούιγιοτ, νικήτρια στα 8 χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανωμάλου, όσο και στις αποστάσεις

των 5.000 και 10.000μ στο Παγκόσμιο της Νταεγού, η άξιζε περισσότερο τον τίτλο από την Αυστραλή «χρυσή» πρωταθλήτρια στα 100μ εμπόδια.

«Πώς μπορούμε να λέμε ότι η Σάλι κέρδισε τη Βίβιαν με διαφορά 30 ψήφων σε online ψηφοφορία; Η Βίβιαν ήταν νικήτρια σε 3 μεγάλους αγώνες μέσα στη χρονιά, που καλύπτουν τον έναν τίτλο της Πίρσον στην Νταεγού. Η συγκεκριμένη διαδικασία ανάδειξης των κορυφαίων πρέπει να αλλάξει, επειδή βασίζεται σε λάθος κριτήρια επιλογής τους» δήλωσε ο Κιπλάγκατ, που είναι παράλληλα και μέλος του Συμβουλίου της IAAF.


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα