Διακρίθηκε η ελληνική ξιφασκία

14:12 9/1/2012 - Πηγή: OnSports

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για την ομάδα της ξιφασκίας, με την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου να ξεκινάει με το… δεξί.

«Με το δεξί» μπήκαμε στις διεθνείς διοργανώσεις ξιφασκίας το 2012, με βαθμολογικά κέρδη για τρεις αθλητές μας. Το πιο εντυπωσιακό «ποδαρικό», πάντως, ανήκει στην Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων U-20 για το ξίφος ασκήσεως, το Σαβ/κο στο Βελιγράδι, κατατάχτηκε 11η, όντας η μικρότερη αθλήτρια των αγώνων (!). Έτσι, τώρα, άνοιξε… λογαριασμό και στη βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης Νέων U-20 στη 2η μόλις γενικά συμμετοχή

της σε αγώνες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Η επιτυχημένη εμφάνιση της Κοντοχριστοπούλου επιβεβαιώνει, απλά, το λαμπρό μέλλον που προδιαγράφεται για την Αιγαλεώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδος (σε τρεις εθνικές κατηγορίες), η οποία έκλεισε τα 14 της πριν από δύο μήνες. Είναι, μάλιστα, αξιοσημείωτο ότι η Ρωσίδα, Λεϊλά Πιριέβα, που την απέκλεισε από τα προημιτελικά και έφτασε μέχρι τον τελικό, ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή της.

Πολύ καλές παρουσίες το ίδιο 2ήμερο υπήρξαν, επίσης, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως Νέων U-20 στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο/Ιταλία με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο και τον Θοδωρή Νάκη.

Συγκεκριμένα:

Ο Κοντοχριστόπουλος κατατάχτηκε 30ός (σε 116 αθλητές) και ο Νάκης 34ος, με αντίκρισμα 4β. και 2β., αντίστοιχα, στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι υπόλοιποι αθλητές στις δύο παραπάνω διοργανώσεις έμειναν χαμηλότερα (42η Ελισάβετ Στάντσιου στο Βελιγράδι και 84ος Σάββας Καββαδίας, 104ος Δημήτρης Γιαννέλος στην Ιταλία).

Keywords
Τυχαία Θέματα