Διευκρινήσεις από Τροχανά

Ο Μιχάλης Τροχανάς με γραπτή του δήλωση έδωσε διευκρινήσεις για την πρότασή του «Θεμέλιο 21».

Κανένα από τα μέλη που έχει στο μυαλό του ο Μιχάλης Τροχανάς δεν έχει ενημερώσει σχετικά με την πρότασή του «Θεμέλιο 21», όπως ανέφερε με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Τροχανά


Η δήλωση του Τροχανά είναι η ακόλουθη.

«Σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» για την ΑΕΚ,

είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες
-προς τις οποίες υποβλήθηκε «υπό τύπον Αναφοράς»- για τα ακόλουθα:

1. Ουδείς εκ των προσκληθέντων για την προσωρινή ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΗΤΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ είχε ενημερωθεί τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο για τις προθέσεις μου να τον εντάξω στη λίστα προσκαλούμενων στην Ιστορική Σύσκεψη Ενωσίτικων Προσωπικοτήτων της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2012, στα Σπάτα.

2. Πέραν των θετικών σχολίων, για τα οποία ευχαριστώ και αισθάνομαι υποχρεωμένος, είπαν και έγραψαν: Ο Τροχανάς είναι γραφικός, ένας τρελός είναι, πολυλογάς, λέει και γράφει παραμύθια. Πέραν του αυταπόδεικτου γεγονότος ότι δεν είμαι λόγια μόνον, αλλά και σκληρές πράξεις αφού διέθεσα ένα τεράστιο ποσό για την ΑΕΚ, ενώ ούτε ένας από τους επικριτές μου δεν διέθεσε έστω ένα ευρώ, εν τούτοις, φυσικά συμφωνώ απολύτως με αυτά που γράφουν εναντίον μου. Το «φυσικά» οφείλεται στην εξειδικευμένη γνώση μου που μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι δεν είμαι παρά ένα ... τίποτα. Και αυτονοήτως είμαι, δεδομένου ότι αποτελώ υλικό σώμα. Ισχυρίζομαι και το ακραία τρελό: ότι όσοι τα λένε αυτά για μένα, για ένα «τίποτα» δηλαδή, δεν είναι και εκείνοι παρά ... μερικά «τίποτα».
Λοιπόν, αγαπητέ μου Αντώνη Πανούτσο, αναμφισβητήτως διακεκριμένε δημοσιογράφε, μπορείς να φανταστείς τι θα αποφάσιζες αύριο «με το πτωχό σου το μυαλό» αν σταματούσα εδώ; Εγώ μπορώ. Θα ζητούσες να μου βάλουν ζουρλομανδύα και να με πάνε ντουγρού όχι στα Σπάτα αλλά στο ... Δαφνί. Ε, δεν θα σου κάνω τη χάρη, γι' αυτό συνεχίζω.

3. «Σύμφωνα με τη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας, η ύλη δεν αποτελεί παρά ένα καμπυλωμένο χώρο τριών διαστάσεων. Όμως, επειδή ο χώρος είναι ένα τίποτα, η ύλη είναι ... η καμπύλωση του τίποτα!».
Αυτά, Αντώνη μου, διδάσκουν στα παιδιά μας οι αστροφυσικοί και κοσμολόγοι, Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Και τα διδάσκουν διότι αυτά ανεκάλυψαν και απέδειξαν ο θείος Αλβέρτος και οι άλλοι. Γιατί, λοιπόν, δεν τους κάνεις μήνυση; Τι σου έκανα εγώ, αδέρφι μου, και τα βάζεις μαζί μου; Εγώ απλά τα διάβασα και τα πίστεψα. Και το έκανα για το χατίρι σου, Αντώνη, διότι αν δεν είχα πιστέψει αυτούς και άλλους τρελούς, τότε δεν θα υπήρχε αυτό το ... γαμημένο κινητό τηλέφωνο, ούτε οτιδήποτε άλλο από τα κλαμπατσίμπανα της υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

4. Όμως, είπες και το άλλο, Αντώνη. Ειρωνεύτηκες το γεγονός ότι η υπερσύγχρονη επιστήμη είχε διατυπωθεί τον 6ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες προσωκρατικούς φιλοσόφους και συμπληρωθεί από τις Πλατωνικές ιδέες ή τα Πλατωνικά ιδανικά στερεά («σώματα»).

Keywords
Τυχαία Θέματα