Διπλό το καλό, πρέπει να τριτώσει!

Η υπόθεση της αδειοδότησης φαίνεται να τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Αν δεν στραβώσει κάτι τελευταία στιγμή, οι «πράσινοι» θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν εκτός των συνόρων την ερχόμενη σεζόν.

Και κυρίως, θα μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές κι ανανεώσεις συμβολαίων, με όσες δυνατότητες διαθέτουν τέλος πάντων. Σαφώς και δεν είναι λόγος για πανηγύρια η (διαφαινόμενη) εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Όμως, είναι ξεκάθαρα μια είδηση που φέρνει χαμόγελα, διότι αν οι «πράσινοι» δεν το κατάφερναν, θα μιλούσαμε για το μεγαλύτερο κάζο της ιστορίας

τους και συγχρόνως την οριστική ταφόπλακα στα όποια όνειρα υπήρχαν για την ερχόμενη σεζόν.

Δεν ήταν απλή υπόθεση να μαζευτούν αυτά τα χρήματα (4,2 εκατ. ευρώ) στις μέρες που ζούμε. Και επιπρόσθετα, δεν ήταν καθόλου απλή ιστορία να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υψώθηκαν από τρίτους. Διότι υπήρξαν τρικλοποδιές και μάλιστα πολλές. Για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε τρικλοποδιές εκτός ομάδες και το ξεκαθαρίζουμε επειδή η εσωστρέφεια δεν έχει αφήσει τον Παναθηναϊκό και το βλέπουμε καθημερινά. Με απλή σκέψη θα καταλάβετε ποιους και γιατί δεν τους βολεύει το να είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν. Και από οικονομικής πλευράς, αλλά κυρίως σε θέμα πρεστίζ.

Ας τελειώσουν με το καλό όλα, όμως και θα τα πούμε πιο αναλυτικά. Από εδώ και πέρα, το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι ένα και σημαντικό. Να παραμείνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει πάρει την απόφασή του να μην αφήσει το «τριφύλλι» παρά τις μειώσεις σε μπάτζετ αλλά και στις δικές του απολαβές. Μοναδική του προϋπόθεση ήταν η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στην Ευρώπη. Απ’ τη στιγμή που αυτή θα εξασφαλιστεί (πρώτα ο Θεός) τότε επιβάλλεται την επόμενη ώρα κιόλας να τον φωνάξουν, να του αναλύσουν το πλάνο και να τον βάλουν να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Προκειμένου να μπουν όλα τα θέματα σε μια σειρά. Ανανεώσεις, προετοιμασία της ερχόμενης σεζόν και πάει λέγοντας. Οκ, το μπάτζετ θα είναι μικρό. Αλλά έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα, πρέπει να υπάρχει περιθώριο να ετοιμαστεί η ομάδα όπως πρέπει, χωρίς χρονική πίεση. Κάτι που έγινε μέχρι την περασμένη σεζόν, όταν και τέλη Αυγούστου περιμέναμε να έρθει ο Αντρέ Κάστρο και να βρεθεί επιθετικός για να ενισχυθεί το ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα