Έμπλεξε με τον... τρελό!

Ο Ηλίας Ζούρος τελεί υπό αμφισβήτηση στη Ζαλγκίρις Κάουνας μετά την ήττα των πρωταθλητών Λιθουανίας στο Καζακστάν (!) από την Αστάνα, μιά ομάδα που έριξε του κόσμου τα λεφτά το καλοκαίρι κι από το... πουθενά κατάφερε να προσεγγίσει ενδιαφέροντες παίκτες, με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τον περσινό πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (με τον ΠΑΟΚ) Ρόουλ Μάρσαλ!

Ο Ζούρος δεν έγινε... κακός προπονητής σε μιά νύχτα. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάθε λογικός άνθρωπος. Όχι όμως ο «τρελός» πρόεδρος της Ζαλγκίρις,

Βλαντιμίρ Ρομανόφ ο οποίος δεν το έχει σε τίποτα να αλλάζει προπονητές ακόμα και μετά από μιά εβδομάδα συνεργασίας!

Δεν το λέμε αυτό ούτε για να «καλύψουμε» τον Ζούρο- δεν το έχει ανάγκη άλλωστε, τρεις τίτλους πήρε πέρυσι με τη Ζαλγκίρις- ούτε για να «προλάβουμε» καταστάσεις, να «προπαγανδίσουμε» γενικώς. Απλούστατα, ο Ρομανόφ είναι μιά ιδιαίτερη περίπτωση.

Είναι μεταξύ άλλων ο πρόεδρος ο οποίος διαθέτει ένα κομπιούτερ που τα γνωρίζει όλα! Ναι, δεν υπερβάλλουμε. Θρυλλείται ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ηλία Ζούρο- πριν ο Έλληνας τεχνικός υπογράψει στη Ζαλγκίρις- του παρουσίασε τη λίστα με το πόσο πρέπει να παίζει ο κάθε παίκτης. Έχει βάλει δεδομένα μέσα στο κομπιούτερ και του βγαίνει το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, με βάση τους υπολογισμούς του κομπιούτερ του Ρομανόφ, ο Γιανκούνας (λέμε τώρα) δεν πρέπει να αγωνίζεται πάνω από 22 λεπτά ανά παιχνίδι... Διότι αν συμβεί το αντίθετο, η ομάδα θα αποτύχει. Αυτό λέει το κομπιούτερ...

Επίσης το «σοφό κομπιούτερ» του Ρομανόφ βγάζει και πόσα τρίποντα θα πρέπει να επιχειρεί ο παίκτης και με κάτι άλλους συνδυασμούς βγαίνει και σε πόσα τρίποντα ευστοχεί ο κάθε παίκτης. Για παράδειγμα, το αποτέλεσμα του κομπιούτερ βγάζει ότι ο Καλνιέτις θα ευστοχήσει σε 3 τρίποντα, άρα- λέει ο Ρομανόφ- ο συγκεκριμένος παίκτης δεν πρέπει να τα βάζει στην αρχή αλλά στο... τέλος του αγώνα για να έχουν αξία τα σουτ!

Βγάλατε άκρη; Εμείς πάντως όχι... Και να ξέρετε ότι αυτά που σας αναφέρουμε δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας. Είναι γεγονότα, ντοκουμέντα, που υπάρχουν κι έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Ρομανόφ και τους... υποψήφιους προπονητές της Ζαλγκίρις κατά το παρελθόν.

Εκτός του ότι του Ζούρου μπορεί να του τη... φυλάει κιόλας! Ο Ρομανόφ χαίρεται να βλέπει αμερικανούς να παίζουν. Το κοινό- άλλωστε είναι άγριοι τοπικιστές οι Λιθουανοί- θέλει ντόπιους. Κάποια στιγμή πέρυσι, σ' έναν αγώνα που δεν πήγαινε καλά για τη Ζαλγκίρις, ο Ζούρος αγνόησε την επιθυμία του προέδρου, έβαλε στο παρκέ... λιθουανική πεντάδα, γύρισε και κέρδισε το ματς. Γνώρισε την αποθέωση ο Έλληνας τεχνικός από τον κόσμο αλλά ο Ρομανόφ... κατάπινε την οργή του.

Όταν λοιπόν έχεις να κάνεις με τέτοιο πρόεδρο, τότε... ποτέ δεν γνωρίζεις τι σου ξημερώνει. Ακόμα κι αν κατακτήσεις την Ευρωλίγκα!

Keywords
Τυχαία Θέματα