Έχασε με διαφορά,κέρδισε τον Κατσίβελη

Αν υπήρξε κάποια έκπληξη για τη σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναικού κόντρα στη Μάλαγα (αυτό το εξέφρασαν και οι παίκτες του "τριφυλλιού) για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Μπιλμπάο δεν αισθανθήκαμε έκπληξη.


Ήταν μάλλον αναμενόμενη... Οι "ερυθρόλευκοι" πέρα από τα προβλήματα στο ρυθμό λόγω του βαθμού ετοιμότητας, πέρα από τις

δεδομένες δυσκολίες της αναμέτρησης, είχαν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά θέματα με τραυματισμούς: Εκτός ο Λούκας και ο Πελεκάνος, εκτός και ο Κέσελ, με πρόβλημα αγωνίστηκε ο Άντιτς.

Η Μπιλμπάο ήταν περισσότερο έτοιμη όπως και το περιμέναμε- αυτό δεν ήταν έκπληξη- με τους παίκτες της να έχουν τέσσερα ματς στα πόδια τους στο τελευταίο 20ήμερο και τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ένα ματς με τον Άρη πριν από 10 μέρες περίπου που ελάχιστα τους ωφέλησε, όπως αποδείχτηκε.

Το κακό για τον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο η ήττα όσο η τελική διαφορά των 15 πόντων. Η άμυνα των "ερυθρόλευκων" δεν ήταν και τόσο... κακή (δεν μπορούμε να πούμε ότι έπιασε υψηλότατα στάνταρντς βέβαια αλλά κακή δεν ήταν) αλλά το ματς ουσιαστικά χάθηκε από την επίθεση της ελληνικής ομάδας, από την αστοχία στα σουτ (3/17 τρίποντα) από την έλλειψη δημιουργίας.

Πέραν αυτών όμως ο Ντούσαν 'Ιβκοβιτς που...κατάλαβε από νωρίς τι πρόκειται να συμβεί έκανε αυτό που έπρεπε με τα 21 λεπτά παρουσίας του Μάντζαρη και κυρίως με τα 17 λεπτά του Κατσίβελη ο οποίος πιθανότατα να εκτιμηθεί ως το "κέρδος" του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση στο Μπιλμπάο.

Απ' εκεί και πέρα; Ο Ολυμπιακός άρχισε με... -15 την Ευρωλίγκα και το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο: Στο Φάληρο με τη Φενέρμπαχτσε και μετά δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, στη Βιτόρια με την Κάχα Λαμποράλ και στην Ιταλία με την Καντού.

Keywords
Τυχαία Θέματα