Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Τζ.Ρίτσαρντς

Ο οδηγός των V8 Supercars Τζέισον Ρίτσαρντς πέθανε σε ηλικία 35 ετών μετά από «μάχη» ενός χρόνου με μία σπάνια μορφή καρκίνου των επινεφριδίων.

Ο στενός φίλος του Μαρκ Βέμπερ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κύκλο των αγώνων V8 Supercars αλλά και σε ολόκληρη την Αυστραλία. Μάλιστα ο Βέμπερ ήταν εκείνος που έκανε γνωστό το πρόβλημα του Ρίτσαρντς και στους οδηγούς της F1 στο γκραν πρι της Αυστραλίας όπου τα V8 Supercars αποτελούσαν αγώνα υποστήριξης. Τότε και εκείνοι θέλησαν να τον βοηθήσουν συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω δημοπρασίας.

Όλοι οι οδηγοί υπέγραψαν πάνω σε ένα «ψαλίδι» από την

ανάρτηση της Red Bull Renault, το οποίο ζήτησε και πήρε από την ομάδα ο Μαρκ Βέμπερ. Το τμήμα της ανάρτησης με τα αυτόγραφα δημοπρατήθηκε, στο «www.bid4jase.com» ,ένα site το οποίο δημιουργήθηκε από τους οδηγούς και τους διοργανωτές των V8 Supercars στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Ο Τζέισον ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αυστραλίας και τον παρακολουθώ από την αρχή της καριέρας του» δήλωσε ο Βέμπερ και πρόσθεσε: «Ταράχτηκα πολύ όταν διαγνώστηκε με καρκίνωμα στο Φλοιό των Επινεφριδίων τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι μία μορφή επιθετικού και σπάνιου καρκίνου και ήθελα να τον υποστηρίξω όσο μπορούσα. Λυπάμαι πολύ που δεν τα κατάφερε».

«Ο Τζέισον ήταν και θα είναι για εμάς ένας σεβαστός οδηγός και πρωταθλητής μέσα και έξω από τις πίστες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των V8 Supercars Τόνι Κόχραν και πρόσθεσε: « Οι σκέψεις και οι προσευχές μας τώρα πηγαίνουν στη γυναίκα του Σάρλοτ και τα παιδιά του Σιένα και Ολίβια.»

Ο Ρίτσαρντς αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα V8 Supercars από το 2002, εκκινώντας σε 287 κούρσες. Είχε μία νίκη και 2 pole positions.

Keywords
Τυχαία Θέματα