Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός (photos)

Κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό και απρόσμενη ήττα από τη μεταμορφωμένη Μακάμπι, η οποία επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 94-92 στην παράταση και έσπασε το πλεονέκτημα της έδρας, μετατρέποντας σε... γρίφο τη μάχη της πρόκρισης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ολοι όσοι πίστευαν - και δήλωναν… - πως το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Ισραηλινούς θα ήταν τελείως διαφορετικό απ' το πρώτο, δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Η ομάδα του Ζέλικο

Ομπράντοβιτς με πολλά προβλήματα στην απόδοσή της στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, έδωσε στη Μακάμπι το δικαίωμα, να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει το 1-1. Και δυστυχώς για τους 20.000 οπαδούς των πρασίνων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο 4ο δεκάλεπτο και η πολύ καλή παρουσία του στην παράταση, δεν στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν την ήττα.

Και καθώς η προχθεσινή ήττα δεν σήμαινε ότι η ισραηλινή ομάδα απώλεσε και τον χαρακτήρα πρωταθλήτριας που διαθέτει, με εμφάνιση 100% βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πράσινο μπλακ άουτ και πέτυχε την «ισοφάριση».

Με υπερπροσπάθεια στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι στην παράταση, όπου θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά «πλήρωσε» το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι στις τρεις τελευταίες επιθέσεις του, ενώ δικαιούται να διαμαρτύρεται για το μην καταλογισμό φάουλ στον Γιασικεβίτσιους στην τελευταία φάση του αγώνα.

Πλέον, όλα θα κριθούν στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου ο Πρωταθλητής Ευρώπης θα έχει δύο ευκαιρίες, την ερχόμενη εβδομάδα, Τρίτη (27/03) και Πέμπτη (29/03), για να πάρει πίσω το... αίμα του και μαζί είτε το πλεονέκτημα έδρας με μία νίκη – είτε ακόμα και την πρόκριση στο Final 4, αν καταφέρει να κάνει το δύο στα δύο.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα (7-6), με τον Ντέιβιντ Μπλατ από τη μία πλευρά να έχει δώσει εντολή να περάσει η μπάλα στη ρακέτα και από την άλλη τους πρωταθλητές Ευρώπης να στηρίζουν το παιχνίδι τους στην περιφέρεια. Κυρίαρχη μορφή στα πρώτα λεπτά του αγώνα για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με έξι πόντους, χάρη σε δύο εύστοχα τρίποντα, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (11-6) στην ομάδα του.

Πολύ γρήγορα, μετά το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλαξε τους δύο ψηλούς του (είχε ξεκινήσει με τους Σμιθ και Μάριτς), ρίχνοντας στον αγώνα τους Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Οι Ισραηλινοί, όμως, δεν αιφνιδιάστηκαν και με αιχμή του δόρατος στο σκοράρισμα τους Μπλου και Σμιθ κατάφεραν να ισοφαρίσουν (13-13), στο 7’. Ο Μάικ Μπατίστ, με τέσσερις πόντους, έπιασε αμέσως δουλειά στην αντίπαλη ρακέτα, όμως ο Λάνγκφορντ είχε τις απαντήσεις για λογαριασμό των Ισραηλινών (18-18). Δύο τρίποντα του Κώστα Τσαρτσαρή έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +4 (24-20), σκορ με το οποίο γράφτηκε το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με επιμέρους σερί 5-2 και με διάθεση να ανοίξει το ρυθμό του αγώνα μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, που προηγήθηκε με 2

Keywords
Τυχαία Θέματα