Έχει χάσει μόνο... τρία ημίχρονα!

Κάθε φορά που βλέπεις την ΤΣΣΚΑ αναρωτιέσαι αν θα βρεθεί ομάδα για να τη σταματήσει. Για να είμαστε ειλικρινείς η συγκεκριμένη ομάδα σε «ιντριγκάρει» ότι έχει κάθε προοπτική να γίνει η πρώτη στην ιστορία της Euroleague που θα κατακτήσει αήττητη τον τίτλο.

Μέχρι στιγμής το πιστοποιεί με δεδομένο ότι έχει ηττηθεί μόνο σε τρία ημίχρονα (!) και πάντα έχει τον τρόπο να επιβάλλει το ρυθμό της. Κι όταν δεν τον...

έχει, τον βρίσκει, όπως έγινε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Ιδού κάποια ξεχωριστά κομμάτια στη φετινή πορεία της ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα.

Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να «νικήσει» σε τρία δεκάλεπτα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην Αθήνα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 22-19 στο πρώτο και 19-13, στο δεύτερο ενώ στη Μόσχα «νίκησαν» 25-21 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Επίσης ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο σε δύο αγώνες: 41-32 στην Αθήνα και 49-47 στη Μόσχα. Όπως επίσης είναι η μόνη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα που με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ: 57-54 στο ΟΑΚΑ.

Παρόλ' αυτά έχασε και στα δύο ματς. Στην Αθήνα η ΤΣΣΚΑ ήταν μπροστά με επιμέρους σκορ 39-30 στο δεύτερο μέρος (και πήρε το ματς στην παράταση) ενώ στη Μόσχα το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματική αποθέωση για τους Μοσχοβίτες αλλά κι αντίστοιχη απογοήτευση για τους πρωταθλητές Ευρώπης: 44-26 το επιμέρους σκορ στο β' 20λεπτο για την ΤΣΣΚΑ.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά οι δύο ελληνικές ομάδες είναι οι μόνες μέχρι στιγμής που έχουν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο της ΤΣΣΚΑ! Για τον Παναθηναϊκό τα αναφέραμε παραπάνω, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 44-40 στον αγώνα του Φαλήρου.

Το κακό είναι ότι η κατάληξη ήταν η ίδια και για τις δύο ελληνικές ομάδες: Η ΤΣΣΚΑ νίκησε στους αγώνες.

Η Μπάμπεργκ πέτυχε κάτι αντίστοιχο καθώς στον αγώνα της με την ΤΣΣΚΑ στη Γερμανία νίκησε στο επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου: 41-37 το σκορ για τους Γερμανούς ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε προηγηθεί 44-37 στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης η Μπάμπεργκ ήταν ισόπαλη στο επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου (19-19) με τους Μοσχοβίτες άρα κι αυτή σε τρία δεκάλεπτα δεν ηττήθηκε (αλλά δε νίκησε καθώς υπήρξε... ισοπαλία στο δεύτερο) από την ΤΣΣΚΑ!

Το κακό για την Μπάμπεργκ- που νίκησε και τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, στη Γερμανία- είναι ότι παρά τους ηρωισμούς της δεν κατάφερε να είναι παρούσα στο ραντεβού των «16»!

Σε ό,τι αφορά ειδικά στις δύο ελληνικές ομάδες είναι εντυπωσιακή και στα τρία ματς η «έκρηξη» της ΤΣΣΚΑ στην 3η περίοδο: 22-16 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και 28-14 στον μεταξύ τους αγώνα στη Μόσχα. Στο ΣΕΦ το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο ήταν 22-14 για την ΤΣΣΚΑ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο τρίτο δεκάλεπτο και στους τρεις αγώνες με τις ελληνικές ομάδες, η ΤΣΣΚΑ πέτυχε κατά μέσο όρο 24 πόντους και δέχτηκε 14,7!

Λογικό είναι να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η ΤΣΣΚΑ μοιάζει με τη «λερναία ύδρα». Ο Καζλάουσκας κάνει αλλαγές και ουσιαστική διαφορά στην ομάδα δεν υπάρχει. Η

Keywords
Τυχαία Θέματα