Έχει γενέθλια και θέλει να τα γιορτάσει με νίκη ο ΟΦΗ!


Γενέθλια έχει το Σάββατο (10/03) ο ΟΦΗ και θέλει να τα γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στον Πανιώνιο (5.15μ.μ.) στο «Γεντί Κουλέ».

Σαν σήμερα, στις 10 Μαρτίου 1925 υπογράφτηκε το καταστατικό ίδρυσης του O.Φ.Η. Ο ΟΦΗ ιδρύθηκε το 1925 από αθλητές της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι επιθυμούσαν τη σύσταση ενός συλλόγου που θα αποτελείται από τους ίδιους τους αθλητές και τους φιλάθλους του. Γι’ αυτό και η

πλήρης ονομασία του ΟΦΗ είναι Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου. Σήμα της ομάδας είναι η ασπρόμαυρη ασπίδα με χαραγμένα τα γράμματα ΟΦΗ στη μέση, ενώ τα χρώματα του λεβέντη του νησιού είναι το μαύρο και το άσπρο. Σαν τρίτο χρώμα η ομάδα της Κρήτης χρησιμοποιεί το πορτοκαλί, ειδικότερα όταν αγωνίζεται με αντιπάλους ίδιου χρώματος.

Ο ΟΦΗ είναι η μόνη ομάδα του νησιού που έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες της της σημείωσε με τον Ευγένιο Γκέραντ στον πάγκο της ο οποίος ρίζωσε σ’ αυτόν 15 χρόνια (1985 – 2000), κάτι που αποτελεί ρεκόρ.
Αποκορύφωμα της ιστορίας του ΟΦΗ είναι η κατάκτηση του Kυπέλλου Ελλάδος το 1987, ενώ η μεγαλύτερη πορεία του Ομίλου στην Ευρώπη επετεύχθη την περίοδο 1993-94, όπου αποκλείοντας κατά σειρά τη Σλάβια Πράγας και την Ατλέτικο Μαδρίτης, αγωνίστηκε ως μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στους 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Μποαβίστα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τερματίσει μία φορά ως δευτεραθλητής, δύο φορές τρίτος και τρεις φορές στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Είναι με διαφορά η κορυφαία επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας, ενώ μέχρι το 2009, αριθμούσε 32 συνεχείς συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Την ασπρόμαυρη φανέλα έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές τόσο στο ένδοξο παρελθόν του, όσο και πιο πρόσφατα. Μερικοί από τους πιο γνωστούς είναι ο Μαχαμαντού Ντιάρα με μεγάλη καριέρα στην Ισπανία, ο Νίκος Μαχλάς κι ο Γιάννης Αναστασίου με μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία, οι Κοσταρικανοί Ρόναλντ Γκόμεζ και Μαουρίτσιο Σολίς, ενώ από τις ακαδημίες του ΟΦΗ ξεκίνησε το μεγάλο αστέρι της Σέλτικ, ο Γιώργος Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα