Έχει τις βάσεις για να γίνει βιώσιμος

H κουβέντα για την ανανέωση των συμβολαίων του Πάμπλο Γκαρσία και του Ντορβαλίνο Άλβες, συν τα όσα είπε ο Ζήσης Βρύζας στη γενική συνέλευση των μετόχων, μου δίνουν το δικαίωμα να φανταστώ το τι έρχεται στην επόμενη σεζόν.

Δεν είναι βέβαια μόνο τα παραπάνω στοιχεία αυτά που προκύπτουν μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ. Είναι και άλλα τα οποία αφορούν την αγορά και το πώς κινείται αυτή.

Σε μία σύντομη κουβέντα που είχαμε με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στη Κέρκυρα,

φάνηκε πως θεωρεί ότι πρώτος στόχος είναι η ομάδα να γίνει βιώσιμη. Να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους.

Ο Βρύζας θεωρεί πως όσο δεν συμβαίνει αυτό, ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, ακόμη και η Ξάνθη που είναι σε κακό φεγγάρι, θα μικραίνουν ολοένα και περισσότερο τη ψαλίδα. Και μάλλον κάτι τέτοιο έχει φανεί από τη στιγμή που ο Ατρόμητος εκτός του ότι είναι τρίτος, βρίσκεται και στον ημιτελικό του κυπέλλου.

Για να γίνει βιώσιμος ο ΠΑΟΚ, πρέπει να κάνει ένα μπάτζετ στα επίπεδα που το έχει τώρα. Στα 6 με 6,5 εκατ. ευρώ.

Με προσδοκώμενα έσοδα του χρόνου που δε ξεπερνάνε τα 14εκατ. ευρώ, με την ΟΥΕΦΑ πάνω από τα κεφάλι του, με αδυναμία βάσει των συνθηκών να δοθεί άμεσο όραμα, κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει. Είναι γεγονός, πως αυτά που ξέραμε πρέπει να τα ξεχάσουμε. Οι βάσεις πρέπει να γίνουν ισχυρές.

Το καλοκαίρι τελειώνουν κάποια συμβόλαια παιδιών που είναι σε προχωρημένη ηλικία. Ο Χαλκιάς, ο Ίβιτς, ο Τσιρίλο, ο Σνάουτσνερ, νομίζω πως φαίνεται σε όλους μας πως περνάνε τους τελευταίους μήνες τους στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις παίκτες που αδειάζουν σχεδόν 2εκατ. ευρώ αποχωρώντας από την ομάδα.

Αν εξαιρέσουμε τον Ιταλό που έχει αξιοπρεπέστατη χρονιά, οι άλλοι δεν θα λείψουν από τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, τα χαρακτηριστικά τους μπορούν να καλυφθούν με απλές και έξυπνες κινήσεις.

Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Ο Λάσλο Μπόλονι και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Ρουμάνος άναψε φωτιές τις τελευταίες μέρες, δημιούργησε την αίσθηση πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή, κανένας πέριξ του ΠΑΟΚ δεν αισθάνεται άνετα με το γεγονός αυτό. Ο Ρουμάνος με τα καλά και τα στραβά του, έχει αυτή την άγνοια κινδύνου όσον αφορά στη χρησιμοποίηση των νεαρών που στη φάση που βρισκόμαστε, είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Επίσης, είναι φως φανάρι, πως ο ΠΑΟΚ αν ο Ρουμάνος πει το αντίο, θα πάει σε λύση φθηνή με ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό ρίσκου.

Το θέμα είναι πως ενδεχόμενο αποχώρησης του Μπόλονι θα φέρει αναστάτωση γιατί ο Ρουμάνος αρέσει στο κοινό. Από την άλλη όμως αν ο ίδιος πει πως φεύγει τα διαθέσιμα κεφάλαια αυξάνονται. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η συγκεκριμένη ιστορία. Θα προτιμούσα πάντως να μην είχαμε αλλαγές στη συγκεκριμένη θέση γιατί έχει αποδειχτεί πως στον ΠΑΟΚ μετράει αυτή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη χώρα. Είναι μία κλασική ομάδα του προπονητή της.

Πάμε στο θέμα Σαλπιγγίδη. Η αλήθεια είναι πως αποκτήθηκε για να δώσει λύση στη κορυφή της επίθεσης αλλά χρησιμοποιείται ως εξτρέμ. Θεωρώ ηλίθιο να περιμένω να

Keywords
Τυχαία Θέματα