Εφεση Φάκου για Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Α. Σκύδρας και Δ. Κρανούλας

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Ανδρέας Φάκος άσκησε τελικά έφεση για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής, αλλά και για τις αθωωτικές αποφάσεις της Δόξας Δράμας, του Αετού Σκύδρας και της Δόξας Κρανούλας.

Οι λόγοι της έφεσης για την Παναχαϊκή είναι δύο: α) Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν στημένους αγώνες, η υπόθεση των Αχαιών έφτασε στην πρωτοβάθμια επιτροπή χωρίς να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κάτι που όπως είναι

γνωστό αντιβαίνει το άρθρο 31 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, β) Η απόφαση βασίστηκε στη χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου. Η ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας από την οποία προκύπτει ότι ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής δωροδόκησε με 4.900 τον αντίστοιχο της Χερσονήσου, ήταν προϊόν υποκλοπής και δεν εντάσσεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ για τις οποίες υπήρχε εντολή από τη δικαιοσύνη.

Αυτό σημαίνει ότι έφεση που άσκησε ο κ. Φάκος δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στην δωροδοκία, αλλά ζητά η απόφαση να κηρυχθεί άκυρη και να πέσει ως απαράδεκτη!
Αντίθετα για τη Δόξα Δράμας, τον Αετό Σκύδρας και τη Δόξα Κρανούλας οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ όπως και στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και του Θρασύβουλου, άσκησε έφεση και έτσι οι τρεις σύλλογοι θα ξανακάτσουν στο… σκαμνί.

Η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι Ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ.κ. Ανδρέας Φάκος και Εμμανουήλ Αντωνανκάκης άσκησαν εφέσεις κατά των υπ' αριθ. 309 (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ), 304 (ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΑΜΙΟΣ) και 308 (ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ) αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Βʼ & Γʼ Εθνικής Κατηγορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα