«Έφυγε» ο Paterno

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή ο κορυφαίος προπονητής φούτμπολ, Joe Paterno, του οποίου το «όνομα» αμαυρώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011, ο Paterno υπήρξε κορυφαία και αγαπημένη προσωπικότητα στο κολεγιακό φούτμπολ και γενικότερα στον βορειοαμερικάνικο αθλητισμό. Για έξι δεκαετίες ήταν ο προπονητής του Penn State και μετέτρεψε την ομάδα της Πενσιλβάνιας σε τεράστια δύναμη του χώρου, ενώ την παρέλαβε σε επίπεδο ανυποληψίας.

Ωστόσο τον χειμώνα του 2011 το όνομά του αναμίχθηκε σε

σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκων. Συγκεκριμένα, μέλη του τεχνικού του επιτελείου του Penn State ασελγούσαν σε βάρος παιδιών και ο Paterno τους κάλυπτε. Προφανώς το σκάνδαλο αμαύρωσε την εικόνα του, αλλά δεν αφαίρεσε τα πολυάριθμα ρεκόρ του, τα οποία δύσκολα θα ξεπεραστούν σε επίπεδο κολεγιακού φούτμπολ.

Την Τετάρτη (25/01) και αφού η σορός του θα έχει εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα, θα γίνει η κηδεία του. Οι φίλοι του και οι οπαδοί του θα έχουν την περιθώριο τριών ημερών να αποχαιρετίσουν τον Paterno πριν αυτός μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα