Εγκαίνια εργοστασίου Fiat στη Σερβία

Στο εργοστάσιο του Κραγκούγιεβατς θα παράγεται το νέο Fiat 500L, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

O Μίρκο Τσβέτκοβιτς, Πρωθυπουργός της Σερβίας, μαζί με τον Σέρτζιο Μαρκιόνε, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat SpA, εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων της Fiat στο Κραγκούγιεβατς.

Περισσότεροι

από 150 καλεσμένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο παρακολούθησαν την τελετή μαζί με τους εργαζόμενους. Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε χαιρέτισε το σημαντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Σερβίας, η οποία, όπως ανέφερε, έχει δημιουργήσει «ένα δυναμικό περιβάλλον που είναι ελκυστικό στους ξένους επενδυτές.

Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για τη Fiat να είναι σε θέση να συμμετέχει στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας». Τα εγκαίνια αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών που εξελίχθηκαν κατά τα τελευταία τρία χρόνια σε έκταση 1,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν επεμβάσεις βελτιωτικές στον περιβάλλοντα χώρο, νέα στέγη για το εργοστάσιο, νέα εργαστήρια παραγωγής, αποκατάσταση της γης και εγκατάσταση τεχνολογικά προηγμένου εξοπλισμού και συστημάτων παραγωγής.

Συνολικά η επένδυση ανέρχεται στο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2012 περίπου 2.400 άτομα θα απασχολούνται στο εργοστάσιο της Σερβίας, καθώς και 1.000 επιπλέον στις συνεργαζόμενες εταιρίες και στους προμηθευτές. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, φτάνει τα 200.000 αυτοκίνητα ετησίως. Το 500L που θα παράγεται εκεί, θα εξάγεται στις αγορές της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο και το εμπορικό του λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα