Είναι Νο 1. Φαίνεται;

Η Καρολίν Βοζνιάκι «έκλεισε» δύο χρόνια στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και άλλα τόσα χωρίς να κατακτήσει τίτλο σε Grand Slam.

Τι κοινό έχουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ; Έχουν κάνει όλοι τη… θητεία τους από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με ένα σεβαστό αριθμό Grand Slams στο ενεργητικό τους.

Τι κοινό έχουν οι Καρολίν Βοζνιάκι, η Κιμ Κλάιστερς

και η Σερένα Γουίλιαμς; Ξέρουν καλά τι σημαίνει Νο 1 στο γυναικείο τένις και… χμμμμ, αυτά! Ενώ η Κλάιστερς και η Γουίλιαμς (πολύ περισσότερο η Αμερικανίδα, που θα μπορούσε να μιλάει για ώρες για τους 13 τίτλους της) έχουν να μοιραστούν εμπειρίες από κατακτήσεις τροπαίων σε τουρνουά Major, η Δανή έχει άπειρες φωτογραφίες στο άλμπουμ της με τρόπαια… γενικώς, αλλά καμία με ένα σπουδαίο, ένα από τα τέσσερα που πραγματικά «μετράνε».

Λίγο πριν τη λήξη της φετινής σεζόν, η Βοζνιάκι εξασφάλισε και τυπικά την παραμονή της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για δεύτερη χρονιά στη σειρά και μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου θα έχει συμπληρώσει 64 εβδομάδες πρωτιάς. Ένα μικρό διάλειμμα έκανε μόνο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Κλάιστερς επανήλθε για λίγο στην κορυφή.

Από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο ρετιρέ του κόσμου και έκτοτε εγκαταστάθηκε εκεί, η όμορφη ξανθιά παλεύει να κερδίσει ένα Grand Slam. Χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να πιει νερό, αλλά τις περισσότερες φορές δε φτάνει καν στην πηγή! Από τα 8 Grand Slams της τελευταίας διετίας, η Βοζνιάκι έχει να επιδείξει τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά (δύο φορές στο US Open και στο φετινό Αυστραλιανό). Η καλύτερή της επίδοση στο Roland Garros ήταν τα προημιτελικά και στο Wimbledon ο 4ος γύρος. Μία και μοναδική φορά έχει φτάσει σε τελικό (στα γήπεδα της Νέας Υόρκης), πριν όμως ανέβει στο Νο 1, το 2009.

Η λίστα των τριών

Δύο μόνο τενίστριες στην ιστορία του αθλήματος έχουν περάσει από το Νο 1 χωρίς να κατακτήσουν Grand Slam. Η Ντινάρα Σάφινα, που όμως έμεινε στην κορυφή συνολικά για 26 εβδομάδες και η Γέλενα Γιάνκοβιτς, η οποία περιορίστηκε στις 18. Μπροστά στη διετή… ασυνέπεια της Βοζνιάκι, συγχωρούνται…

Η Δανή είναι γλυκιά, όμορφη, χαριτωμένη και προφανώς καλή τενίστρια. Αυτό, όμως, δε φτάνει στα ΜΜΕ, που δεν εκπλήσσονται κάθε φορά που η 21χρονη αποχαιρετά ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά από νωρίς (εδώ που τα λέμε, μάλλον το αντίθετο προκαλεί πλέον έκπληξη), σπεύδοντας να κριτικάρουν το Νο 1 που είναι, αλλά δε φαίνεται.

Το χειρότερο είναι πως αυτό δείχνει να φτάνει στην ίδια την παίκτρια, η οποία, τουλάχιστον για τα… μάτια του κόσμου, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, παρά το γεγονός ότι μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει και τρόπαιο Grand Slam η -κατά τα άλλα πλούσια- τροπαιοθήκη της δε βλέπει…


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.


Keywords
Τυχαία Θέματα