Εκατοστάρα και play off για τους Μπλους

Οι Σέιντ Λούις Μπλους αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία της στα play off, καθώς κέρδισαν εκτός έδρας με 3-1 τους Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ.

Την ίδια ώρα, οι πρωτοπόροι του NHL και της δυτικής περιφέρειας της λίγκας άθροισαν εκατό βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρα από την πρόκριση των Μπλους στην post-season, όμως, εκκρεμεί η διατήρηση της πρωτιάς και του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας στα play

off.

Μέσα σε όλα, ο Jaden Schwartz έκανε το ντεμπούτο του σε κορυφαίο επίπεδο. Η 14η επιλογή του ντραφτ, μάλιστα, βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-0 σε power play στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Νωρίτερα ο Patrik Berglund είχε ανοίξει το σκορ με shorthanded γκολ, ενώ ο David Perron διαμόρφωσε το 3-0 στο δεύτερο 20λεπτο. Ο Brendan Mikkelson μείωσε σε 3-1, 4:11 πριν την λήξη, αλλά απλά «χάλασε» το shutout του Jaroslav Halak που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 22 αποκρούσεις.

Η ομάδα του Σέιντ Λούις έχει πλέον εκατό βαθμούς και εννέα ακόμα αγώνες στην regular season. Από την άλλη, οι «μπολτς» έμειναν στους 71, επτά μακριά από την προνομιούχα οκτάδα της Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα