Εκλογές 2012: Ο Πύρρος Δήμας που δίχασε (photos+videos)

08:24 6/5/2012 - Πηγή: OnSports

H μεγαλύτερη έκπληξη αυτής της προεκλογικής περιόδου ήταν -αναμφισβήτητα- η συμμετοχή του Πύρρου Δήμα στην πρώτη θέση του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, ένας αθλητής - σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, θα αποδεχόταν να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια οποιουδήποτε κόμματος.

Αυτή η απόφαση του Δήμα σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς, θετικά από άλλους, ενώ ο

ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του, δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει αγνές και όχι πολιτικές υπηρεσίες, παραμένοντας για όλους τους Ελληνες, ο Πύρρος που καθόταν κάτω απ' τη μπάρα...

Όπως είναι αναμενόμενο κατακλύστηκε η σελίδα του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών στο facebook από μηνύματα, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται για ποιο λόγο αποφάσισε να ενταχθεί στο πολιτικό σύστημα.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που έγραψε στον τοίχο του ένας φίλος του Πύρρου: «Τι δουλειά έχεις Πύρρο μου με αυτούς τους αληταράδες. Θα σε βρωμίσουν κι εσένα αγόρι μου».

Κάποιοι άλλοι εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί με την απόφαση του Δήμα: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστρέψει τη χώρα όχι μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά όλα τα προηγούμενα δημιουργώντας στον Έλληνα τη συνείδηση ότι μπορεί να πληρώνεται χωρίς να δουλεύει αρκεί να χωθεί στο δημόσιο, να βγει στη σύνταξη εις βάρος των συμπολιτών του, να φοροδιαφύγει, να δώσει φακελάκι, να λαδώσει, να ζει με λεφτά ξένων, κλπ... Πολλοί Έλληνες είναι θυμωμένοι και αισθάνονται προδομένοι γιατί τα τελευταία 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην ουσία τους στέρησε αυτό που τους προσέφερε τόσα χρόνια... Και συμφωνώ μαζί σου, δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν.. Αν έχεις διάθεση να προσφέρεις έργο, λάθος παράταξη διάλεξες...»

Άλλοι δεν έκρυψαν ότι περίμεναν μια διαφορετική στάση από τον Δήμα: «Γιατί με το μέρος τους φίλε μου κι όχι με το δικό μας μέρος; Για να γίνεις συνενοχος στην καταστροφή που θέλουν να μας κάνουν;».

Πάντως, υπήρχαν και οι διαφορετικές φωνές που προέτρεπαν τον Πύρρο να προσπαθήσει μέσα από την ενασχόλησή του με την πολιτική να βοηθήσει την κοινωνία: «Μείνε αυτός που είσαι Πύρρο, βοήθησε την κοινωνία μας και τους συνάνθρωπούς μας».

Αρνητικοί και οι αναγνώστες του Onsports

Παράλληλα, αρνητική στην απόφαση του Πύρρου Δήμα να ασχοληθεί με την πολιτική εμφανίστηκε η πλειοψηφία των αναγνωστών του Onsports σε σχετικό γκάλοπ που έγινε τις προηγούμενες μέρες, καθώς το 88,76% των ψήφων, τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών. Αντίθετα, το 11,24% τάχθηκε υπέρ της απόφασής του.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι ο Πύρρος Δήμας αποτελεί τον σταρ των φετινών εκλογών, καθώς το όνομά του δεσπόζει σε κάθε εκλογική συζήτηση, έστω κι αν ο ίδιος απέφυγε επιμελώς να δώσει συνεντεύξεις για να εκθέσει τις απόψεις του.

Το Onsports από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τις επιφυλάξεις του γι' αυτό το βήμα που επέλεξε να κάνει ο χρυσός ολυμπιονίκης μας και σήμερα εκφράζει την ελπίδα, η πολιτική που έχει ένα μοναδικό τρόπο να διεισδύει παντού, να τον αφήσει... ε

Keywords
Τυχαία Θέματα