«Επανάληψη» μήτηρ… νίκης για τον Παναθηναϊκό

08:53 1/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει αύριο (02/05) στην δράση, αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο, σε ένα ματς όπου δεν αποκλείεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Σίγουρα, πάντως, θα δούμε το «τριφύλλι» να… ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όπως έκανε άλλωστε στα περισσότερα ματς του ως τώρα! Το Onsports εξηγεί…

Η έναρξη των play

offs σηματοδοτεί την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην αγωνιστική δράση, μετά από ένα διάλλειμα 10 ημερών. Το αυριανό (02/05) παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο θα δώσει την δυνατότητα στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους παίκτες του να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην διοργάνωση, σε περίπτωση νίκης τους.

Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεκινήσουν… με το δεξί, σε έναν αγώνα που θα κριθεί πιθανότατα στις λεπτομέρειες. Το «τρίποντο» είναι αυτοσκοπός για αυτούς, ανεξάρτητα από το πώς και το… πότε θα έρθει. Λαμβάνοντας υπόψη μας, πάντως, την... προϊστορία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον Παναθηναϊκό να βελτιώνεται στην επανάληψη, να γίνεται πιο παραγωγικός στην επίθεση και να φτάνει στις νίκες, συνήθως!

Μια ματιά στα στατιστικά που έχει παρουσιάσει το «τριφύλλι» κατά την διάρκεια των 30 αγωνιστικών που έγιναν στην Σούπερ Λίγκα, άλλωστε, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ιδού, λοιπόν, το… τετράπτυχο που συνηγορεί προς την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο των ματς και που δεν αποκλείεται να δούμε να επαναλαμβάνεται και αύριο (02/05) στο Ολυμπιακό στάδιο, κόντρα στους Περιστεριώτες…

* Στις 30 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε και πέτυχε μόνο 18 γκολ στα πρώτα του ημίχρονα. Αντιθέτως, στο δεύτερο 45λπτο σημείωσε τα ακριβώς… διπλάσια, ήτοι 36 τέρματα!

* Μόνο σε τέσσερα ματς μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να σημειώσει περισσότερα γκολ στο πρώτο απ’ ότι στο δεύτερο μισό των 30 αυτών αγώνων. Πρόκειται για τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα εντός (δυο στο πρώτο και ένα στο δεύτερο, τελικό αποτέλεσμα 3-1), με Ξάνθη εκτός (δυο στο πρώτο και ένα στο δεύτερο, τελικό αποτέλεσμα 3-2), με Εργοτέλη εντός (τρία στο πρώτο και ένα στο δεύτερο, τελικό αποτέλεσμα 4-0) και με ΑΕΚ εντός (δυο στο πρώτο και ένα στο δεύτερο, τελικό αποτέλεσμα 3-2). Στα υπόλοιπα 25, με εξαίρεση βέβαια σε εκείνα που δεν σκόραρε καν, έβαλε τουλάχιστον τα ίδια ή ένα παραπάνω στην επανάληψη!

* Η βαθμολογική συγκομιδή των «τριφυλλοφόρων» ήταν επίσης… φτωχότερη στο πρώτο 45λεπτο των παιχνιδιών και εκ διαμέτρου αντίθετη με το δεύτερο. Καθώς μόνο σε 12 ματς βρέθηκαν να κερδίζουν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αντιθέτως στα άλλα 17 είτε έχανε είτε ήταν ισόπαλοι.

* Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει δυο παιχνίδια με αντίπαλο τον Ατρόμητο φέτος, έχοντα βελτιωθεί κατακόρυφα και σκοράροντας σε αμφότερα στην επανάληψη! Τόσο στο 1-1 του πρώτου γύρου, με το γκολ του Λέτο στο 86’, όσο και στη νίκη με 1-0 στη… ρεβάνς, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Κουίνσι στο 72ο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα