Επιμένει η Ναμίμπια

Η Ναμίμπια δεν δέχεται την πρωτοβάθμια απόφαση της CAF για συμμετοχή της Μπουρκίνα Φάσο στο Κόπα Άφρικα και οι αρμόδιοι θα καταθέσουν έφεση.

Μπορεί να έχει γίνει κανονικά η κλήρωση της τελικής φάσης του κυπέλλου εθνών της Αφρικής, με την Μπουρκίνα Φάσο, αλλά η Ναμίμπια αποφάσισε να προσφύγει στο δευτεροβάθμιο βαθμό της CAF. Αφορμή είναι η συμμετοχή

του Ζένγκε, ο οποίος αν και έχει γεννηθεί στο Καμερούν, συμμετείχε στα δύο παιχνίδια μεταξύ των εθνικών στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Η σύζυγος του Χέρβε Ζένγκε είναι από την Μπουρκίνα Φάσο, όποτε ο ποδοσφαιριστής έχει πάρει την υπηκοότητα της συγκεκριμένης αφρικανικής χώρας. Ωστόσο, η πλευρά της Ναμίμπια ισχυρίζεται ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μπουρκίνα Φάσο δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην FIFA, όποτε η παρουσία του πρώην παίκτης της τσεχικής Βικτόρια Ζίζκοφ στην εθνική ομάδα ήταν αντικανονική.

Αν δικαιωθεί η Ναμίμπια, τότε φιλοδοξεί να πάρει τα δύο ματς στα χαρτιά και την ίδια την πρόκριση στην τελική φάση. Για τη στιγμή, πάντως, η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Ακτή Ελεφαντοστού, Αγκόλα και Σουδάν.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα