Επιμένει στη χορηγία της Dow ο Κάμερον

«Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική στις αποφάσεις της ΔΟΕ», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός για την αμφιλεγόμενη χορηγία της Dow Chemical.

Παρά τις πιέσεις της ινδικής κυβέρνησης για απόσυρση της χορηγίας της «Dow Chemical» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Βρετανός Πρωθυπουργός έχει διαφορετική άποψη.

Σε συνέντευξή του στο ινδικό ραδιοτηλεοπτικό

δίκτυο CNN-IBN, ο Ντέιβιντ Κάμερον περιέγραψε την «Dow» ως αξιόπιστη εταιρεία και τόνισε ότι θα είναι πολύ λυπηρό αν η Ινδία αποφασίσει να μποϊκοτάρει τους Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι είχε σοκαριστεί από την τραγωδία στην Μποπάλ, όπου 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με υπεύθυνη την εταιρεία «Union Carbide», αλλά πρόσθεσε:

«Η Dow δεν ήταν τότε ιδιοκτήτρια της Union Carbide και είναι φανερό πως πρόκειται για διαφορετική εταιρεία και μία άλλη επιχείρηση. Δεύτερο και πιο σημαντικό, η χορηγία της Dow για το Λονδίνο σχετίζεται με τη συνεργασία που έχει υπογράψει με τη ΔΟΕ κι εγώ δεν μπορώ να ασκήσω κριτική στις αποφάσεις της», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Η «Dow» είναι ένας από τους 11 κορυφαίους σπόνσορες και καταβάλλουν εκατομμύρια δολάρια στις χορηγικές συμφωνίες που υπογράφουν με τη ΔΟΕ.

«Εγώ θέλω οι Ινδοί αθλητές να έλθουν στο Λονδίνο και να συμμετάσχουν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε φανταστικούς Αγώνες και θέλω να είναι μαζί μας και οι Ινδοί αθλητές», είπε ο Κάμερον.

Keywords
Τυχαία Θέματα