Επιστροφές… καταστροφές

Ο Παναθηναϊκός ίδρωσε προκειμένου να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Άρη και κάπως έτσι δόθηκε η τελευταία παράσταση, πριν την εναρκτήρια μάχη του ΤΟΡ-16.

Ομολογουμένως αν οι «πράσινοι» θέλουν να… ράψουν ένα καλό κουστούμι στην πρεμιέρα, στην Αρμάνι θα πρέπει ν΄ ανεβάσουν ένα σκαλί πιο ψηλά την ταχύτητα τους. Γιατί συνολικά παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα στο ομαδικό κομμάτι, αν και δείχνουν να βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Το θέμα είναι λοιπόν να βιαστούν καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια

για αστεία σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκας.

Με αφορμή και το τελευταίο ματς με τον Άρη μπορούμε να σταθούμε σε κάποια επιμέρους στοιχεία του «τριφυλλιού». Για παράδειγμα στις μεγάλες επιστροφές. Πρωτίστως σε αυτή του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος σε μια μέτρια βραδιά… δώρισε τη νίκη στην ομάδα του. Τόσο με το πανέξυπνο ποστάρισμα του και την ασίστ στο κρίσιμο κάρφωμα του Μπατίστ, όσο και με το καταλυτικό του κλέψιμο στην τελευταία φάση, μετά τις δύο άστοχες δικές του βολές. Ο Στράτος είναι ένα τρομερό γρανάζι στη μηχανή του Ζοτς που του έλειψε απίστευτα και πλέον του λύνει τα χέρια, ώστε να χρησιμοποιεί τα αγαπημένα του σχήματα.

Μεγάλη επιστροφή μπορεί να θεωρείται πλέον και του Μάικ Μπατίστ που… έκλεψε λίγο στην άμυνα, αλλά στην επίθεση μαζί με το 2012 φαίνεται να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και κάπως έτσι… σκότωσε τον Άρη. Για τον Τσαρτσαρή δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το πόσο δένει την ομάδα η επανεμφάνιση του. Η μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, ήρθε από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σάρας ήρθε το καλοκαίρι ως μια πινελιά κάποιων ποιοτικών επιθετικών λεπτών και ως ένα… χατίρι σε έναν λαό που τον λατρεύει. Ο τρελός όμως μόνο την ίδια άποψη δε φαίνεται να έχει. Σωματικά είναι σε τρομερή κατάσταση, σε σχέση με το πώς ήταν όταν έφυγε, ενώ αγωνιστικά δίνει το 101% στην άμυνα (αυτό θα έμοιαζε με ανέκδοτο) και στην επίθεση είναι… εξωφρενικά σοβαρός. Με λίγα λόγια λίρα 100 για την ομάδα, σε μια τόσο κρίσιμη χρονιά.

Πηγαίνοντας τώρα στις... καταστροφές, αναμφίβολα η εξέλιξη στην υπόθεση Λόγκαν ήταν απρόσμενη. Έχοντας ξεκινήσει αρκετά καλά στην προετοιμασία και τα φιλικά όλοι πίστευαν σε μια ανάλογη συνέχεια. Μάταια όμως, καθώς φτάσαμε να μην παίζει δευτερόλεπτο στο Αλεξάνδρειο. Φυσικά το κεφάλαιο του Λόγκαν δεν έχει κλείσει ακόμη, μιας και με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο όλα μοιάζουν πιθανά. Αναφορικά με τον Μάριτς, δεδομένα δείχνει κάποια ψεγάδια βελτίωσης, ωστόσο απέχει πολλά μίλια από αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός από αυτόν. Τέλος ο Σάτο μοιάζει λίγο «σκασμένος» και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς από την αρχή της χρονιάς είχε αναγκαστεί να τρέχει για… τρεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα