Επιστροφή Κόμπι και συντριβή των Λέικερς στο Σαν Αντόνιο

Με τους Τόνι Πάρκερ, Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι να ξεπερνούν τους είκοσι πόντους, οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνέτριψαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 121-97.

Με την έκτη συνεχόμενη νίκη τους, οι Τεξανοί διατηρήθηκαν στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ. Αντίθετα οι Λέικερς δεν εξασφάλισαν, όπως θα μπορούσαν, το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs, αν και επέστρεψε ο Κόμπι Μπράιαντ στη σύνθεσή τους.

Ύστερα

από απουσία επτά παιχνιδιών, ο «μάμπα» επανήλθε στα παρκέ. Χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ, οι «λιμνάνθρωποι» πέτυχαν πέντε νίκες, ενώ είχαν ρεκόρ νικών-ηττών, 1-1, με τα «σπιρούνια». Αυτή τη φορά, όμως, οι Σπερς άνοιξαν τη διαφορά στο τρίτο 12λεπτο και επικράτησαν εύκολα.

Ο Ντάνκαν είχε 21 πόντους, ενώ οι Τζινόμπιλι και Πάρκερ πέτυχαν από είκοσι. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για 25, 26 και 27 λεπτά, αντίστοιχα, αλλά φρόντισαν να «σκοτώσουν» τους Λέικερς, όσο ήταν στο παρκέ και ειδικά στο τρίτο 12λεπτο. Συγκεκριμένα, το ημίχρονο έληξε 56-51, αλλά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 91-72!

Ακόμα, ο Γκάρι Νιλ είχε δώδεκα πόντους, ενώ ο προαναφερόμενος Γάλλος πλέι-μέικερ μοίρασε δέκα ασίστ. Στους οκτώ πόντους σταμάτησαν οι Μπορίς Ντιό, Καούχι Λέοναρντ και Ντόντε Γκριν. Από την άλλη, ο Μπράιαντ σημείωσε 18 πόντους, ο Άντριου Μπάινουμ 17, ο Ματ Μπαρνς 14, ο Πάου Γκασόλ 11 και ο Μέτα Ουόρλντ Πις δέκα. Στους πέντε έμεινε ο Ραμόν Σέσιονς, ο οποίος αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον ώμο.

Πλέον οι εκπρόσωποι του Σαν Αντόνιο έχουν έξι σερί νίκες και συνολικό ρεκόρ 46-16. Αντίθετα, ο σύλλογος της «πόλης των αγγέλων» υποχώρησε στο 40-24, οπότε απέχει μισή επιτυχία από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και 1.5 από τους Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι διεκδικούν την τρίτη του θέση στη Δύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα