Επιτέλους, πρωταθλητές οι Μάβερικς! (videos+photos)

Αξέχαστο θα μείνει το 2011 για τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Οι «Μαβς» επικράτησαν με 4-2 των Μαϊάμι Χιτ, στους τελικούς του ΝΒΑ, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να αναδεικνύεται παράλληλα MVP της τελικής σειράς, αν και αγωνίστηκε τραυματίας στο δάχτυλο αλλά και με ίωση στον τελευταίο τελικό! Ο Γερμανός φόργουορντ είχε κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το 2007, αλλά το Ντάλας δεν είχε καν

καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς του ΝΒΑ!

Ο 38άχρονος Τζέισον Κιντ, ο οποίος έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία γκαρντ που συμμετείχε σε τελική σειρά, δικαιώθηκε για την επιμονή του, το ίδιο και οι επίσης βετεράνοι Τζέισον Τέρι, Σον Μάριον και Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο πρώτος, μάλιστα, στην έναρξη της σεζόν κι ενώ κανείς δεν υπολόγιζε πως η ομάδα θα μπορούσε να φθάσει μακριά είχε χαράξει στο μπράτσο του τατουάζ με το τρόπαιο, το οποίο -ευτυχώς για εκείνον- δεν χρειάστηκε να αφαιρέσει.

Τάισον Τσάντλερ, Ντε Σον Στίβενσον, Μπρένταν Χέιγουντ, Κάρον Μπάτλερ, Τζέι Τζέι Μπαρέα, Κόρεϊ Μπριούερ, Ίαν Μαχίμνι και Ντομίγκες Τζόουνς έπαιξαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε τελικό ΝΒΑ και κατέκτησαν -με τη μία!- το πολυπόθητο δαχτυλίδι. «Δεν έχουμε πρωταθλητές στην ομάδα, ενώ κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα φουλ στους πρωταθλητές. Αυτό κάνει την επιτυχία μας ακόμα πιο γλυκιά», ανέφερε σχετικά ο Τσάντλερ. Ο Ρικ Καρλάιλ, από την πλευρά του, κατάφερε να ενταχθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο κλαμπ, καθώς έγινε μόλις ο εντέκατος που κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και ως παίκτης (1986, Μπόστον Σέλτικς) και ως προπονητής.

Δείτε επίσης το γλέντι των πρωταθλητών μετά τη νίκη τους επί των Χιτ στο Μαϊάμι!

{youtube}NReMSntOpqw{/youtube}

{youtube}_leOEYRTmbM{/youtube}

{youtube}W1sZSUohNgU{/youtube}

{youtube}9Kt598WDeho{/youtube}

{youtube}bi7EsIpkZvg{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα