Έργα και ημέρες του Γκουαρντιόλα! (photos + videos)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ύστερα από μία τετραετία στον πάγκο της Μπαρτσελόνα αποχωρεί και το Onsports θυμάται τις καλύτερές του στιγμές με τους «μπλαουγκράνα».

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε κοινή συνέντευξη Τυπου με τον Σάντρο Ροσέλ, ανακοίνωσε πως κουράστηκε από το ποδόσφαιρο και θέλει να μείνει για κάποιο διάστημα εκτός πάγκων για να… καθαρίσει το μυαλό

του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά από αυτή την εξέλιξη, σίγουρα θα νιώθει νικητής, ενώ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς τσεκάρει τις επιταγές του και ετοιμάζει τη δική του πρόταση για τον Καταλανό τεχνικό για να βρεθεί στον πάγκο της Τσέλσι.

Το κατά πόσο θα μείνει άνεργος όμως, κανείς δεν το ξέρει, καθώς αρκετές είναι οι ομάδες της Ευρώπης που φαντάζονται τον 41χρονο τεχνικό ως τον επόμενό τους προπονητή που θα τους οδηγήσει στις επιτυχίες. Οι λόγοι είναι προφανείς!

Η μεγάλη του καριέρα παίζοντας στην ονειρική ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ, η τελειοποίηση του ποδοσφαίρου με τους «μπλαουγκράνα», η κυριαρχία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τα αρκετά τρόπαια και ειδικότερα τα δύο Champions League, είναι αρκετά για να αποδείξουν το έργο του Πεπ.

Με τη μεγάλη Μπαρτσελόνα να μπαίνει σε νέο κύκλο, το Onsports θυμάται τις καλύτερες στιγμές του Καταλανού τεχνικού στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Η πρώτη νίκη

Μόλις ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να… καθαρίσει την ομάδα. Οι σταρ τύπου, Ροναλντίνιο και Ντέκο αποχώρησαν άμεσα, με τον Σάμουελ Ετό να παραμένει στο σύλλογο. Αποδείχθηκε πολύ καλή απόφαση. Η πρώτη νίκη για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ήρθε στα προκριματικά απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας με 4-0 που εξασφάλισε και την είσοδο του συλλόγου στους ομίλους του Champions League που μετά έφτασε μέχρι και την κατάκτησή του.

{youtube}TgOgIRedU5w{/youtube}

Τόσο απλό όσο ακούγεται…

Με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει τον οποιονδήποτε στο πέρασμά της, όλοι είχαν εντυπωσιαστεί απ το φανταστικό ποδόσφαιρο των Καταλανών. Έτσι, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον Καταλανό τεχνικό να λέει το απλό, που βλέπουμε όλοι. «Παίρνεις την μπάλα και πασάρεις». Απολαύστε το βίντεο…

{youtube}IXIxwki9PjI{/youtube}

Η νίκη στο «Μπερναμπέου»

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι ημέρες του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν πολλές μετά το ξεκίνημα της καριέρας του. Όλα αυτά, μέχρι να έρθει το μαγικό βράδυ που οι Καταλανοί μπήκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» διαλύοντας τη μισητή αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης με 6-2. Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Καταλανού τεχνικού, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους Καταλανούς να παίρνουν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους.

{youtube}xVgJLozXFBA{/youtube}

Η «γκάφα» με το μπουκάλι

Αν το όπλο του Ζοσέ Μουρίνιο είναι το χαρτί και το στυλό, τότε αυτό του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένα μπουκάλι νερό. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ποτέ δεν καθόταν στη θέση του και κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων ήταν πολύ κινητικός. Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα