Έσβησε το όνειρο για Άρη

23:12 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Όνειρο ήταν και πάει η όποια ελπίδα είχε ο Άρης για πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Eurocup.

Μετά το «Βατερλό» στη Γαλλία και την ήττα από τη Βιλερμπάν με 79-52, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Last 16 του Eurocup, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ντόνετσκ επί της Κίμκι, οι Θεσσαλονικείς επί της ουσίας αποχαιρετούν το θεσμό, καθώς

θα πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα στη συνέχεια για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή υπέστη την τρίτη ήττα του σε τέσσερις αναμετρήσεις και σε συνδυασμό με το γεγονός πως Ουκρανοί και Ρώσοι έχουν ήδη ρεκόρ 3-1 θα πρέπει να κερδίσουν και μάλιστα να καλύψουν και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (στη Μόσχα και στο Αλεξάνδρειο με την Κίμκι) για να συνεχίσουν.

Η Βιλερμπάν εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα του Άρη και προηγήθηκε με 16-9 με τη συμπλήρωση των πρώτων έξι λεπτών. Όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα, ο Τιλί αποδείχθηκε μεγάλο πρόβλημα για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που παράλληλα αντιμετώπισε πρόβλημα και στο σκοράρισμα. Με τέσσερις πόντους του Χαριτόπουλου, η γαλλική ομάδα, που συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ, αύξησε το προβάδισμα, με τη διαφορά στο 9ο λεπτό να φτάνει τους 13 πόντους (22-9).

Δυστυχώς για τους Θεσσαλονικείς, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στη συνέχεια. Ίσα ίσα που έγινε πολύ χειρότερη, με τη Βιλερμπάν να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και να ανεβάζει τη διαφορά στους 20 πόντους (31-11), πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Άρμστρονγκ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Άρη σε αυτό το διάστημα, πετυχαίνοντας 12 πόντους, με τους γηπεδούχους να διατηρούν με άνεση την πρωτοπορία σε πολύ υψηλά επίπεδα, 18-20 πόντων! Η ελληνική ομάδα είχε μετατραπεί σε σάκο του μποξ απέναντι στις άγριες ορέξεις της Βιλερμπάν, που χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα προηγήθηκε με 39-18 στο ημίχρονο, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Η Βιλερμπάν, με τον Άρμστρονγκ να σέρνει το… χορό στο σκοράρισμα, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας (53-32 στο 25’) κόντρα στους Θεσσαλονικείς, που επί της ουσίας ήταν αδύνατο να τους παρακολουθήσουν. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν να εκμεταλλευτούν το λογικό χαλάρωμα των Γάλλων και να μειώσουν σε 60-48, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί. Η Βιλερμπάν ανέβασε άμεσα τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη, δίνοντας διατάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Διαιτητές: Σουτούλοβιτς, Λόπεζ, Περέα
Δεκάλεπτα: 23-9, 39-18, 55-40, 79-52.
Βιλερμπάν (Βινσέντ): Άρμστρονγκ 18, Λακόμπ 2, Βέστερμαν 7 (1), Ζαν Σαρλ 8 (1), Φοφανά, Τζάκσον 11 (1), Τόμπσον 6 (2), Τιλί 12, Γκος 9 (3), Χαριτόπουλος 6.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κεϊρούς 9 (2), Ταπούτος 5 (1), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 8, Κρούσιτς 7, Μποχωρίδης, Μπόγρης 4, Μόλντροου 7 (1), Τσαλδάρης 3 (1), Βεργίνης 7 (1), Δήμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα