Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια...

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών της 6ης Μαΐου, το αποτέλεσμα των οποίων θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο, γεγονός που θα επηρεάσει σίγουρα και τον αθλητισμό.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, έστω κι αν χρειαστεί να παραμείνει και στην νέα

κυβέρνηση για λίγο χρονικό διάστημα, κυρίως επειδή πρέπει να «τρέξει» διάφορα θέματα.

Κάνοντας μια απογραφή των πεπραγμένων τους στο ελληνικό αθλητισμό, στην πιο δύσκολη περίοδο που έχει βρεθεί η χώρα, θα λέγαμε ότι μάλλον μένουν μετεξεταστέοι. Κανένα οργανωμένο σχέδιο δεν παρουσίασαν για τη διάσωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που καθημερινά βουλιάζει στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πλήρης αδιαφορία για τους αθλητές που γυμνάζονται καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν επάξια τα ελληνικά χρώματα σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.


Καμία επικοινωνία με τους περισσότερους Ομοσπονδιάρχες, που πνίγονται από τα χρέη, εξαιτίας των καθυστερήσεων των επιχορηγήσεων. Κλασικό παράδειγμα ο ΣΕΓΑΣ που έπρεπε να ανακοινώσει την αναστολή των αγωνιστικών του δραστηριοτήτων για να συγκινηθεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και να σκύψει πάνω απ' το πρόβλημα.


Ο κ. Μπιτσαξής παρακολουθεί ως θεατής τα πρόσφατα δρώμενα στην ΕΟΕ, όπου εξαιτίας της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέος το ταμειακό της υπόλοιπο ανέρχεται στο ποσό περίπου των 300.000 ευρώ σε ολυμπιακή χρονιά! Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο οποίος έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα πινγκ - πονγκ ανακοινώσεων με την Super League και την ΕΠΟ για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι τόσο ο υπουργός, όσο και ο ΓΓΑ έχουν μείνει στη... λεζάντα, που ερμηνεύεται ως ενδιαφέρον για θέματα που άπτονται του επαγγελματικού αθλητισμού και χάνουν την ουσία, που είναι η θωράκιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που χρειαζόταν στήριξη στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Και σε αυτήν την περίπτωση και οι δύο άνδρες απέτυχαν παταγωδώς και γι' αυτό το λόγο η απουσία τους δεν θα είναι αισθητή από κανέναν...

Keywords
Τυχαία Θέματα