Φιλιά στον Σπάθα...

01:51 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ήταν η βραδιά της κωλοτούμπας είναι αλήθεια και σε πολλούς τομείς. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ γιατί είχε αρκετούς λόγους να το κάνει είναι σίγουρα αυτό που μπαίνει πρώτο. Όμως ακολουθούν κι άλλα.

Πρώτα απ όλα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό έχοντας στην ενδεκάδα του δύο πρόσωπα που ξεκίνησαν για πρώτη φορά παιχνίδι της ομάδας. Τον Αποστολόπουλο και τον Νιμανί.

Επίσης,

κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Κώστας Χαλκιάς μετά από καιρό. Σίγουρα κορυφαίος του ΠΑΟΚ μιας και η ομάδα δεν χρειάστηκε να κάνει κάποιο συγκλονιστικό παιχνίδι για να πάρει τη νίκη. Απλά ο Χαλκιάς στο 63΄νομίζω πως κάνει την απόκρουση της σεζόν στη κεφαλιά του Τότσε, ενώ θα ήταν άδικο σε ένα τέτοιο παιχνίδι να δεχτεί γκολ, άρα περισσότερο νομοτελειακή ήταν η απόκρουση στο πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο τέλος.

Παρότι σε προσωπικό επίπεδο είμαι αφάνταστα ξενερωμένος με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, πρέπει να καταγράψω πως η κατάστασή του ήταν εξαιρετική και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Έχοντας το κίνητρο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δούλευε περισσότερο απ ότι μας είχε συνηθίσει τελευταία, έκανε έξτρα προπονήσεις ακόμη και στη περίοδο που ήταν εκτός αποστολής μέσα στον Γενάρη και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως είναι καλά.

Ο Χαλκιάς βέβαια, μάλλον απάντησε και σε αυτούς που τον χρέωσαν ως μέλος του Παναθηναϊκού παρότι παίκτης του ΠΑΟΚ. Αυτός ο μηχανισμός των Ολυμπιακών ΜΜΕ, είναι τόσο διανοητικά καθυστερημένος που μειώνει το ίδιο το κοινό της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, γιατί έτσι έπρεπε και πάλι βγαίνουν οι αναλφάβητοι να μιλήσουν για την ομάδα μας. Η επιχειρηματολογία τους, θυμίζει παιδιά τεσσάρων ετών και ειλικρινά κάποιος πρέπει να τους μαζέψει.

Από εκεί και πέρα για το παιχνίδι, νομίζω πως η αρχική διαφορά έγινε λόγω των δυνάμεων που είχε ο ΠΑΟΚ ξεκουρασμένος το τελευταίο δεκαήμερο. Αυτό το γεγονός άλλαξε την εικόνα των τριών του χαφ και κυρίως του Γκαρσία που έσπαγε πλάκα με τα χαφ του Παναθηναϊκού.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το όνειρο του Φερέιρα να μη βάλει καθαρό φορ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν ένα ημίχρονο χωρίς να πιέσουν ποτέ την ομάδα του Μπόλονι. Όταν έβαλε φορ στο γήπεδο, μπήκαν δυνατά, έκαναν δύο ευκαιρίες, αλλά ήρθε μετά το πέναλτι και το γκολ του Λίνο για να τους στείλει με τη πλάτη στον τοίχο.

Όπως και να χει, η διαιτησία που παραπονιέται ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο. Και εγώ μπορώ να μιλήσω για το οφσάιντ στον Φωτάκη που κόβεται στην αρχή ή το αστείο πέναλτι που κερδίζει ο Χριστοδουλόπουλος στο τέλος.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ από εκεί που θα βρισκόταν 18 πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή 4 με 0 στα πλέι οφ, είναι στους 12, δηλαδή 2 με 0 στα πλέι οφ και για τον σημερινό του αντίπαλο ξεκινήσανε σήμερα τα ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι παράρτημα κανενός χαζού, έχει υποχρέωση απέναντι στο επταψήφιο κοινό του να παίζει για τη νίκη παντού και αυτό έκανε και σήμερα.

Τέλος, φιλάκι
Keywords
Τυχαία Θέματα