Φορτηγό της Χρονιάς 2012 το Mercedes Actros

To Νέο Mercedes-Benz Actros κατακτά για τέταρτη φορά, τον τίτλο «Φορτηγό της Χρονιάς»

Η 4η διάκριση κάνει τη Mercedes-Benz την πιο επιτυχημένη μάρκα στο διαγωνισμό. «Είμαστε υπερήφανοι που η επιτροπή για το διαγωνισμό «Φορτηγό της Χρονιάς» τίμησε τις προσπάθειές μας με αυτήν τη σημαντική διάκριση». Δήλωσε ο Χουμπέρτους Τρόσκα Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Trailer 2011» στο Kortrijk του Βελγίου, μία διεθνής επιτροπή εξειδικευμένων ανθρώπων στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, απένημαν στο νέο Mercedes-Benz Actros τον τίτλο «Φορτηγό της Χρονιάς

2012». Οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 24 Ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν τη ναυαρχίδα της Mercedes-Benz ως το καλύτερο φορτηγό της χρονιάς για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Αυτή η λαμπρή πορεία ξεκίνησε το 1997 με το πρώτο Actros, του οποίου οι απόγονοι κατάφεραν επίσης να εξασφαλίσουν τη νίκη το 2004 και το 2009.

Έχοντας κερδίσει συνολικά 8 τίτλους, η Mercedes-Benz είναι τώρα η πιο επιτυχημένη μάρκα σε αυτόν το διαγωνισμό, ο οποίος ανταμοίβει την τεχνολογική καινοτομία, το βασικό κριτήριο στη διαδικασία αξιολόγησης της επιτροπής για το «Φορτηγό της Χρονιάς». Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης IAA στο Αννόβερο, το Mercedes-Benz Atego ανακηρύχτηκε «Φορτηγό της Χρονιάς 2011».

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Gianenrico Griffini σχολίασε σχετικά με τη νίκη του Actros: «Με τη νέα ναυαρχίδα της, η Mercedes-Benz έχει συνδυάσει τις ριζοσπαστικές καινοτομίες με την επαναστατική εξέλιξη, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη στην κερδοφορία, την ασφάλεια και την άνεση σε ένα βαρύ επαγγελματικό όχημα».

Σύμφωνα με τους κανόνες της κριτικής επιτροπής, ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο στο φορτηγό που είχε τις περισσότερες καινοτομίες για τις οδικές μεταφορές, σε τομείς όπως η οικονομία, οι εκπομπές ρύπων, η ασφάλεια, η οδική συμπεριφορά και η άνεση.

Συγκεντρώνοντας 161 βαθμούς, το Mercedes-Benz Actros κέρδισε το διαγωνισμό, με μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με το δεύτερο φορτηγό στην προτίμηση, το οποίο συγκέντρωσε 67 βαθμούς, ενώ το φορτηγό που κατέκτησε την τρίτη θέση ακολούθησε με 50.

Το νέο Actros είναι ασυμβίβαστα οικονομικό, άνετο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του καθιστά τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz ακόμη πιο ελκυστική. Με πάνω από 700.000 πωλήσεις από τη χρονιά της επίσημης διάθεσής του το 1996, το Actros είναι το πιο επιτυχημένο βαρύ φορτηγό στον κόσμο.

Από τη μία πλευρά το όχημα ωφελεί τους επιχειρηματίες περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου και μειώνει το άγχος των οδηγών, ενισχύοντας τον εύκολο χειρισμό και την οδηγική άνεση, από την άλλη πλευρά πληροί ήδη σήμερα τα όρια εκπομπών ρύπων Euro VI. Σε σύγκριση με το προηγούμενο Actros, το νέο μοντέλο καταναλώνει 6 - 7% λιγότερο καύσιμο με τον κινητήρα Euro V, και 3 - 4% λιγότερο με τον κινητήρα Euro VI.

Η μεγάλων διαστάσεων καμπίνα του νέου Mercedes-Benz Actros θέτει νέα πρότυπα στην άνεση, την εργονομία, την ποιότητα των υλικών κ

Keywords
Τυχαία Θέματα