Φώτσης: «Να τελειώσουμε τη διαδρομή»

Να τελειώσει ό,τι άρχισε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θέλει η Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με τον Αντώνη Φώτση.

Όπως εξήγησε με συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά έγινε μόνο το πρώτο βήμα. Πλέον, στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι να εξασφαλίσει την παρουσία του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου. «Θα πρέπει να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν η Εθνική Ελλάδας πέτυχε το στόχο της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Σίγουρα ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τα καταφέραμε. Φυσικά, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και να φτάσουμε στην τετράδα».

Για την ήττα από τη Γαλλία στα προημιτελικά: «Χάσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον».

Για τις πολλές απουσίες της Εθνικής Ελλάδας: «Όπως όλες οι ομάδες, είχαμε μερικά προβλήματα. Μερικοί παίκτες δεν ήρθαν ή ήταν τραυματίες, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Αυτό που μετράει είναι ότι οι παίκτες που ήταν εκεί προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ. Έδωσαν το 100% και το αποτέλεσμα ήταν να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά».

Για το γεγονός πως ήταν από τους ηγέτες της Εθνικής Ελλάδας: «Προσπάθησα να κάνω τους νέους παίκτες να νιώσουν πιο άνετα στην ομάδα. Είχαμε καινούριους παίκτες και ήταν λίγο αγχωμένοι. Είναι σπουδαίο πράγμα να παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου. Τα νεαρά παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά στο παρκέ κι αυτό είναι που μετράει».

Για το στόχο της ελληνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά: «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Προκριθήκαμε και θέλουμε μία από τις τρεις θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε κάνει τη μισή διαδρομή και τώρα θέλουμε να την τελειώσουμε».

Για έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα