Γεωργαράς: «Ο Απόλλων είναι ένα προνόμιο στη ζωή μου»

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα Σμύρνης, τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στην ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι άπαντες πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να κατακτήσουν την απευθείας άνοδο μίλησε ο Γιάννης Γεωργαράς.

Ο 56χρονος τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα apollon1891 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον «ανθυγιεινό αέρα» που φυσούσε στη Ριζούπολη τονίζοντας παράλληλα ότι «όταν μια ατμόσφαιρα αρχίζει και βαραίνει, πρέπει να επέλθει μια αλλαγή», ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη να εμπνεύσει τους παίκτες του, προκειμένου να πάρει

τα καλύτερα στοιχεία τους.

Τέλος, σχολίασε ακόμη τη συνεργασία που θα έχει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Καρούλια, ο οποίος θα κάθεται δίπλα του στον πάγκο την ώρα των αγώνων.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα apollon1891:

- Κόουτς, επιστρέφεις έπειτα από μία πενταετία σε οικείο περιβάλλον, έχοντας επαφή αρκετά μεγάλη όλο αυτό το διάστημα… Θέλω, πρώτα απ’ όλα, να μας πεις τα συναισθήματά σου…
«Αρχικά, φεύγοντας τότε από την ομάδα, άφησα έναν Απόλλωνα με πάρα πολλά προβλήματα, που έδωσε έναν αξιοπρεπή αγώνα για να μείνει και, κατά την άποψη τη δική μου και πολλών, είχε μείνει στην κατηγορία…».

- Δεν έπεσε ποτέ για αγωνιστικούς λόγους…
«Ναι, κυρίως… Και επέστρεψα τελείως ξαφνικά…»

- Απροσδόκητα…
«Ακριβώς, χωρίς να με έχει προϊδεάσει κάποιος ή κάτι, σε μια ομάδα που έχω δώσει ένα μεγάλο κομμάτι από την ποδοσφαιρική ζωή μου, αγαπώ, αγαπούσα και εξακολουθώ ν’ αγαπώ. Και για αυτό έχει μεγαλύτερη αξία και είναι μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή που έκανε στο πρόσωπό μου ο Σταμάτης Βελλής. Βέβαια, επιστρέφω από ένα συγκεκριμένο πόστο, ως προπονητής…».

- Όπως, δηλαδή, έφυγες… Αν καταλαβαίνω σωστά, κάτι παραπάνω θέλεις να πεις με αυτό;
«Ναι, πρέπει να διαχωρίσω το συναισθηματικό κομμάτι, γιατί δεν θέλω να χρησιμοποιήσουμε καθόλου το οπαδικό και να μιλήσουμε με οπαδικό τρόπο προσπαθώντας να φανούμε κάπως… Η ιδιότητα του φιλάθλου-οπαδού του Απόλλωνα είναι μια ιδιότητα που με διέπει όσο καιρό δεν είμαι, όπως τώρα, στον Απόλλωνα. Ως επαγγελματίας προπονητής στον Απόλλωνα πλέον υπάρχει αλλαγή σκηνικού και πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο. Ο στόχος είναι γνωστός…».

- Θα ήθελα να τον ακούσω και από εσένα συγκεκριμένα, ονομαστικά. Το πρωτάθλημα… ή γενικά και αόριστα η άνοδος...
«(Χαμογελά) Ο καθένας περιγράφει το στόχο με τα δικά του λόγια. Ο στόχος είναι δεδομένος… Όχι, εγώ δεν μιλάω τόσο φωναχτά για τον τίτλο του στόχου, αλλά τον περιγράφω. Ο απώτερος στόχος για αυτή την ομάδα, για μένα, είναι να βρεθεί εκεί όπου πραγματικά της αξίζει, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και εμείς οι δύο που μιλάμε αυτή τη στιγμή ξέρουμε επακριβώς ποιος είναι αυτός και πού είναι…».

- Καλά, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε σε μια χρονιά διπλό άλμα και να πάμε στην Α’ Εθνική ή Σούπερ Λίγκα, όπως αρέσκονται να την ονομάζουν τώρα, προηγούνται άλλα…
«Θέλουμε βήμα -βήμα, σταθερά… Να κάνουμε φέτος το πρώτο βήμα».

- Δεκτ

Keywords
Τυχαία Θέματα