Γερουλάνος: «Δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος αποκλεισμού για τις ελληνικές ομάδες»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ποτέ δεν δημιουργήθηκε θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τονίζοντας ότι αυτές οι φήμες είχαν δημιουργηθεί απο παρατρεχάμενους διαφόρων προέδρων.

«Η φημολογία που διαμορφώθηκε γύρω από αυτό το θέμα κατασκευάστηκε από ανθρώπους, παρατρεχάμενους των διαφόρων προέδρων, οι οποίοι το κάνουν αυτό συχνά για να δικαιολογήσουν

την ύπαρξή τους. Ήταν απλώς και μόνο φήμες, δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Η Πολιτεία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την UEFA και την ΕΠΟ και δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι αυτή η φημολογία λειτούργησε προς την κατεύθυνση του εκφοβισμού του κόσμου και στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός.

«Είναι λυπηρό να προσπαθούν ορισμένοι να εκφοβίσουν τον κόσμο με τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο το μόνο που κατάφεραν είναι να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού και δη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα προβλήματα αυτά είναι η βία, η διαφθορά και το ντόπινγκ και υπάρχει ισχυρή βούληση και της Πολιτείας και της UEFA για την από κοινού αντιμετώπισή τους» επισήμανε
ο κ. Γερουλάνος.

Για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA, Μισελ Πλατινί, στο περιθώριο της συνόδου, ανέφερε ότι εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων στον αθλητισμό.

«Με την UEFA αλλά και την ΕΠΟ υπάρχει μία συνεχής συνεργασία και το επιστέγασμα αυτής ήταν το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε. Ο κ. Πλατινί εκτίμησε ότι η Ελλάδα και με την ψήφιση του νέου νόμου βρίσκεται μπροστά στην αντιμετώπιση αυτών των αρνητικών φαινομένων και το μόνο θέμα είναι να εφαρμοστούν πιστά οι νόμοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για τον ελληνικό αθλητισμό, διαπιστώνοντας πως τον τελευταίο χρόνο υπήρξε σημαντική μείωση του φαινομένου διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.


«Στη σύνοδο εκδηλώθηκε μία γενικότερη διάθεση για συνεργασία στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η ομιλία του κ. Πλατινί, ο οποίος παρότρυνε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν δυναμική, αυστηρότητα και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Στην ουσία, δηλαδή, η UEFA ζήτησε από την Ευρώπη να κινηθεί δυναμικά και λίγο-πολύ να κινηθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που εμείς περάσαμε» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι πλέον απαιτείται η συνεργασία κρατών, UEFA και σωματείων, διότι έχει αλλάξει η δομή και ο χαρακτήρας των φαινομένων δκιαφθοράς στον αθλητισμό.

«Ενώ, στο παρελθόν, ο "στημένος" αγώνας μπορεί να ήταν προϊόν συνεννόησης ενός διαιτητή με τον πρόεδρο ομάδος, σήμερα πλέον οι "στημέ

Keywords
Τυχαία Θέματα